ELTE Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszak tapasztalatok? Vélemények? Mennyire nehéz?
Nagyon jól szervezett az egész képzés. A tananyagok a Moodle felületen elérhetők és az előadások visszanézhetők videós formában is utólag. Vannak elővizsga lehetőségek, így lehet megajánlott jegyet szerezni (levelezőn). Nekem a nehézség az volt az első félévben, hogy voltak olyan alkalmak, amikor több tárgyból is ugyanazon a napon voltak a vizsgák. Két tárgyra egyszerre készülni nem a legegyszerűbb. Illetve volt hogy az elővizsgán nem sikerült megajánlott jegyet szerezni (60%-tól adnak), ilyenkor borult az ütemterv ahogy haladni akartam a vizsgára felkészüléssel. Így azért elég húzósra sikeredett a vizsgaidőszak.
Nappalin évközben írt zh-kkal lehet megajánlott jegyet szerezni, illetve nekik vannak pluszban szemináriumok is év közben.
Levelezőn csak előadások vannak (szombati napokon).
/Első félévet végeztem levelező mesterszakon, igaz én más szakon tanulok./
Az írásbeli felvételire nem szükséges külön készülni. Igazából nem is nagyon lehet.
Két feladatrészből áll a vizsga:
- Kisebb logikai feladatok (feleletválasztós kérdések).
- Ezen kívül három szöveges feladat van, amelyből kettőt kell megoldani, de ezt ki is hangsúlyozzák előtte. Kb. féloldalas szövegek/cikkek vannak megadva, amik alapján a megadott kérdésekre kell válaszolni.
A vizsga nem papíralapon zajlik, hanem a Vizsgaközpontban számítógépen. Talán az idő rövidségét tudnám csak kiemelni, erre mindösszesen kb. 1 óra volt. Illetve hogy rengetegen vannak ilyenkor a felvételin, ha mindenki egyszerre gépel folyamatosan az zavaró tényező lehet.
#4 Nem biztos, hogy releváns infó. Én más szakra jelentkeztem:
- Könyvvizsgálattal kapcsolatos volt
- Számviteli alapelveket kellett másiknál tudni
- Vezetői számvitel (változó, fix ktg stb.) -> ez inkább számolgatósabb volt
Ez szakonként eltér, mindenkinek a saját szakjának megfelelő témák vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!