BME-GTK, azon belül is nemzetközi gazdálkodás vélemény, tapasztalatok?
Nos a Corvinusra jelentkeztem első helyen, de nem biztos, hogy felvesznek.. így szeretném meghallgatni a BME-s tapasztalatokat is. Lehet picit rosszul fogalmaztam a kérdést, mert úgy átfogóan érdekelnének GTK-s vélemények:)
Első körben, tényleg jobban szivatják az embereket a BME-n, mint a többi helyen? Nem olyan barátságos, mint a Corvinus? (ne támadjatok légyszi, ha nem igaz, csak érdeklődöm)
A közösség milyen? Segítőkészek az emberek? A gólyatábor milyen szokott lenni?:) Nekem eléggé fontos, hogy egy jó közösségnek, baráti körnek legyek majd részese (bár a hallottak alapján a BME-n ezzel annyira nincs gond).
Továbbá, nagyon szeretnék Erasmussal külföldön tölteni egy fél évet, a BME-n erre milyen lehetőségek vannak? Milyen nehéz egy-egy külföldi helyet megpályázni? Azt tudom, hogy a Corvinuson elég nagy a felhozatal a megpályázható helyekre, de attól félek, hogy itt nem lesz olyan túl sok esélyem Erasmusra...
Minden véleményt és tapasztalatot szívesen meghallgatok, hiszen teljesen informálatlan és tanácstalan vagyok ezzel az egyetemmel kapcsolatban.
Előre is köszi!:)
Semmi értelme nincs harmadik nyelvként elkezdeni a kínaival vagy az arabbal bohóckodni.
Ugyan annyi idő megtanulni normálisan, mint lediplomázni, az egy külön szakma. A2 szinten viszont semmi értelme bohóckodni még ha jól is hangzik.
A 9-es válaszolónak teljesen igaza van, szerintem a sorrendben is.
Annyit tennék hozzá, hogy kis város Budapest, nagyon-nagyon sok oktató tanít több helyen is, 3 embert is ismerek aki a Corvinuson és a BGE-n oktat párhuzamosan, egy volt oktatóm a BGE-n és a BME-n tanított, volt olyan is aki a BGE-n és Óbudán, vagy épp a Pázmányon, a Corvinuson és a BGE-n egyszerre, sőt, még egy CEU-BGE is volt. Az oktatás színvonalában nem lehet olyan égbekiáltó különbség már csak emiatt sem, szerintem a plusz szolgáltatások (versenyek, könyvtár, extra kurzusok, sport lehetőségek, szakkollégiumok) színvonalában van a kutya elásva, illetve a networking lehetőségekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!