A napokban ELTE-s posztban láttam, hogy egyetemi adjunktus teljes munkaidős állásban 200 ezret kap tisztán. Ha egyetemen ennyi, akkor általános-középiskolai szinten még kevesebb? (külföldi vagyok)
Figyelt kérdés
2023. febr. 3. 23:04
11/13 anonim válasza:
3 éves bölcsész bsc-vel, 0 tapasztalattal, betanított munkával volt bruttó 480 (nettó 320) a fizetésem. A pedagógusok nagyrésze ezt jóformán soha nem éri el. Nevetséges. Nem miattuk, miattam.
12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor Szlovákiában sokkal jobb a helyzet, mert itt is most emelték, de itt kb 800 eu jön a számlára, ami 300k forint átszámolva.
2023. febr. 6. 18:44
13/13 anonim válasza:
Pont a nyár elején hasonlítgattuk felvidéki rokonsággal az árakat. Igazából csak azért jobb most a szlovák pedagógusoknak a magyarhoz képest, mert rottyon van a forint, 350 forintos euróval számolva kb ugyanott lenne a kettő. De ott ugye euróban kell fizetni. Szóval lényegében ugyanúgy szarban vannak a pedagógusok ott is, mint itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!