Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ez tényleg igaz a záróvizsgáva...

Ez tényleg igaz a záróvizsgával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Arra lennek kivancsi, ha valaki megbukik a zarovizsgan, akkor a kovetkezo zarovizsgan tenyleg nem kell vizsgazni a sikeres reszekbol? Gondolok itt arra, hogy alapvetoen 2 tetelbol egy sikerult, ezert mar csak abbol a tetelsorbol fog, amibol megbukott huzni es csak egyet

2023. febr. 3. 13:18
1 2
 11/20 NTBS ***** válasza:
44%
Azért záróvizsgán bukni, az már kínos.
2023. febr. 4. 09:12
 12/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nem olyan gáz ZV-n megbukni, nálunk a BME-n gyakori a ZV-n való bukás. Amikor én voltam akkor 10% feletti volt a bukási arány (BME mérnöki szak).
2023. febr. 4. 11:28
 13/20 A kérdező kommentje:
Miért gondolják sokan, hogy szégyen zv-n megbukni, ahol 3.5 év anyagát kérik rajtad számon, míg egy sima vizsgán nem gáz? Legalábbis én ezekkel a véleményekkel találkoztam az egyetemi éveim alatt.
2023. febr. 4. 12:06
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne gáz megbukni? Az egyetemi évek legnehezebb vizsgája a záróvizsgák, az egész több éves anyagból. Nálunk én nem hallottam olyan vizsgáról, ahol mindenki átment volna, ellenben olyanról gyakran, ahol alig 2-3 ember ment át. Bizottságtól is függött, nekem a legnehezebb vizsgán szerencsém volt, más meg negyedjére ment át. De nálunk több a buktatás záróvizsgán, mint a rendes vizsgákon, ami annak is köszönhető, hogy pl. az egyik tárgyból 5 évig alig követeltek meg bármit, majd záróvizsgára hirtelen rettentően komolyan kellett.
2023. febr. 4. 20:54
 15/20 anonim ***** válasza:
A vizsgaszabályzatból kiderül.
2023. febr. 11. 12:52
 16/20 A kérdező kommentje:
15: Sajnos abban sincs benne :( Már szó szerint mindenhol kutattam.
2023. febr. 11. 13:25
 17/20 anonim ***** válasza:
A vizsgaszabályzat nem említi a részvizsga elfogadását és a kari szabályzatban sincs ilyenről szó. Ahol én végeztem, ott volt részvizsga elfogadás, de a tvsz-ből ez ki is derült. Ezek szerint nálatok nincs ilyen.
2023. febr. 11. 13:28
 18/20 A kérdező kommentje:
17: Én is így gondoltam, de akkor a tanulmányi osztály miért állította ennek az ellenkezőjét? (sajnos ők sem hivatkoztak semmire mikor ezen kijelentéseket tették)
2023. febr. 11. 13:31
 19/20 anonim ***** válasza:

"a tanulmányi osztály miért állította ennek az ellenkezőjét?"

Pl. hogy lerázzanak. Vagy csak nem emlékeztek jól, vagy nem tudták, hogy azóta megváltozott a helyzet, stb.

2023. febr. 11. 13:33
 20/20 A kérdező kommentje:
Óh értem :( . Köszönöm a segítséget, akkor szerintem fel veszem felük a kapcsolatot és a tanulmányi vizsga szabályzatra hivatkozva is megérdeklődöm ezt.
2023. febr. 11. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!