Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Normális, ha nem megyek...

Normális, ha nem megyek iskolai kirándulásokra?

Figyelt kérdés
11 osztályos vagyok, és általában rettegek a kirándulásoktól. Valahogy sosem voltam a legjobb társasági ember. Múltkor is külföldre mentek kirándulni a többiek, én inkább azt választottam, hogy amíg az osztály nagy része kirándul, addig suliba megyek. Múlt alkalommal is nekem úgy bizonyult, hogy drága a kirándulás, mivel én iskola mellett is dolgozom, hogy legyen pénzem. Jogosítványra gyűjtök, emellett még magántanárhoz is járok fizikából. Gondolom nem kell mondanom, hogy ezeket is én finanszírozom, és nincs kedvem "kiszórni a pénzt az ablakon, kirándulásra". Szerintetek ezt megfogom bánni a jövőben, hogy kimaradok ezekből a közösségi programokból?
2023. jan. 29. 20:38
 1/6 anonim ***** válasza:
44%
Ebben a történetben az a nem normális, hogy (a saját szavaiddal) rettegsz a kirándulástól, és az sem igazán normális, hogy a magántanárra valót neked kell előteremteni gyerekként (bár nem ismerem a családi hátteredet és a helyzeteteket). Ha az ember egyszerűen introvertált alkat, és semmi kedve az osztállyal kirándulni, az normális (a pénzügyi tudatosság pedig pláne, sőt, az egy nagyon hasznos dolog). Én azt gondolom, hogy itt a rettegés az, amin dolgozni kellene, mert az nagyon nem jó (teljesen más kategória, mint a "semmi kedvem"). Esetleg van iskolapszichológus, akivel tudnál erről beszélni?
2023. jan. 29. 21:09
 2/6 anonim ***** válasza:
69%
Hát a barátkozást nem könnyíti meg.
2023. jan. 29. 21:10
 3/6 anonim ***** válasza:
89%

Nem tudok válaszolni a konkrét kérdésre, de mért ne lenne normális? Nem mindig az a normális amit a többség csinál. Ezt mindenki döntse el maga.

Álljon itt saját példám, bár az okok mások: Tisztán emlékszem, hogy 9. ben bekerültem gimibe, új osztály, stb... így az első kirándulásra elmentem velük ottalvósra és megállapítottam, hogy a többség egy idióta, akik már az odafelé vezető úton csak az ivásra gondoltak. Aztán még egy félnaposra ezek után elmentem, de nem sokat javult a véleményem róluk, így utána soha többé nem mentem velük sehova :D ... Megbántam? Nem. Leérettségiztünk és mindenki más irányba ment, szerte az országban. Mért kellett volna beilleszkedni 4-5 év kedvéért? Te már 11. es vagy, nincs sok hátra. hajrá!

Amúgy nagyon szépen csinálod, tudatosan gyűjtögetsz és alapozod a jövőd, miközben anyagilag is finanszírozod ezeket. Ez nagyon szép teljesítmény :)

2023. jan. 29. 21:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy téged ez zavar-e.

Milyen a viszonyod az osztállyal? Általánosságban nem vagy szociális ember vagy konkrétan velük van vmi ellenérzésed (nem találod a helyed, kiközösítenek, unszimpatikusak, stb.)? Valaki (oszttárs, szülő, ofő) megszólt, amiatt, hogy nem mentél el múltkor?

Benne van a pakliban, hogy vki be fog szólni emiatt és faggatni kezd, hogy beléd kössön; az osztálytársaidnak mondd meg, hogy magánéleti dolog miatt nem mentél (mert végülis igaz), ha az ofő piszkál, akkor mondj vmit (elég dióhéjban), ami ezzel az anyagi résszel kapcsolatos. Ha ezek után is rágódik valaki ezen, az legyen az ő baja.

Szerintem teljesen rendben van, ha nem akarsz menni. Felnőtt ember vagy: Neked kell tudnod, mi a legjobb számodra, akkor is ha valaki nem tartja ezt tiszteletben (bár az is sztem a másik emberről tanúskodik). Csináld úgy, ahogy jónak érzed.

A végén engedj meg egy személyes példát:

Gimiben én is hasonló szituban voltam, nem igazán jöttem ki jól a többiekkel, nem találtam a helyem, a társaság is elég tré volt. Én is szorongtam az ilyen programokon, mert tudtam, hogy full magamra maradok, ide-oda "kell" csapódni. Volt egy nagyon negatív élményem ezzel kapcsolatban az egyik kiránduláson, utána többet nem mentem kövi években. Mindig találtam vmi kifogást, hogy ne kelljen menni. Utólag bánom, hogy kimaradtak ezek, de inkább általánosságban a kamaszos életérzés miatt, semmint a társaság miatt. Tudom, hogy nekem lett volna rossz, jobb volt ettől megkímélni magam, de ez csak az én szitum volt.

Szerintem ne bándd a dolgot. Inkább végigszenvednél több napot, hogy közben rosszul érezd magad? Csak azért mennél, hogy nehogy kimaradni vmi olyanból, amit igazából te magad sem szeretnél?

Szerintem senki nem fog X év után ezen csámcsogni, még te magad se, hogy te voltál-e a kiránduládon vagy se, bármennyire is nagy mizériának tűnik most.

2023. jan. 29. 21:13
 5/6 anonim ***** válasza:
Az első gimis osztálykirándulásom előtt betegséget színleltem hogy ne kelljen elmennem. Idővel viszont nagyon jó osztályközösség alakult ki, és a többi kirándulást már eszembe se jutott volna kihagyni. Ennek sok éve, és most visszagondolva már nem is emlékszem hol voltak a kirándulások, mi történt, mit csináltunk pontosan. A régi osztálytársak közül is csak néhánnyal tartom a kapcsolatot. Így utólag teljesen eltörpültek ezek a dolgok, mondhatni feledhetőek voltak. Egyáltalán nem hiszem hogy megbánnád a jövőben ha nem veszel részt ezekben.
2023. jan. 29. 21:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Én szerettem kirándulásokra járni, viszont én se voltam mindig az a nagy társasági ember. Az osztálytársaim nagy részét nem is kedveltem, viszont minden osztálykirándulásra elmentem végül, mivel az osztályomban volt egyetlen egy jó barátom. :D Szóval végül mindig elmentem a kirándulásokra, mert ő is jött, és úgy jól éreztem magamat. Ha ő nem lett volna, nem tudom, mentem-e volna. Szerintem annak nincs értelme, hogy elmenj kirándulásra, ha nem élveznéd. Esetleg ha nem is a társaság miatt, de ha a kiránduláson levő program érdekel, akkor esetleg menj, viszont ha nem lenne semmi pozitívum a kiránduláson, akkor minek pazarold rá a pénzt? Mármint, gyűjtöd a pénzt, te finanszírozod a jogsit és a magántanárt, és ha szerinted nem éri meg a kirándulás, akkor ne pazarold rá a pénzt. Amúgy meg én már senkivel sem tartom a kapcsolatot az osztályból. Sőt, még azzal sem, aki a legjobb barátom volt és imádtam vele a kirándulásokon lenni. Szóval érted, voltam én is közösségi programokon, aztán most nem tartom senkivel sem már a kapcsolatot. Az egyetlen pozitívum, hogy voltam olyan helyeken a kirándulásokon, ahova így random valószínűleg nemigen mennék el.
2023. jan. 30. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!