Milyen a Kőbányai Szent László Gimnázium informatika és matematika tagozata?
Helló!
Én most vagyok 10.-es és matek tagozatra járok a Lászlóban, ami számomra eddig nagyon pozitív volt. Ugye a matek tagozat gyakorlatilag annyit jelent, hogy több órád van matekból, mint az átlag, ez pedig lehetőséget ad arra, hogy olyan érdekes dolgokkal is foglalkozzunk órákon, amik alapvetően nincsenek benne a tantervben vagy csak később lenne tananyag. Én nagyon imádom a tanárt, aki minket tanít, érthetően és jól magyaráz, emellett gyakran mesél különböző érdekességeket a témával kapcsolatban, vagy hogy a tanult anyag hogyan jelenik meg más területeken, pl. pszichológiában, jogon, fizikában stb. Nem ismerem az összes matektanárt, de általánosságban elmondható róluk, hogy jól tanítanak és rendesek, nem hallottam még panaszt róluk más osztályoktól.
Idegen nyelv tekintetében ugye maga a matek tagozat is egyben emelt angol, vagyis az angolt is emelt óraszámban tanuljuk, illetve a haladó csoportnak anyanyelvi tanára van, akit nagyon imádunk, hihetetlenül vicces és jófej. Második idegennyelv szempontjából szerintem a László messze maga mögött hagyja a többi iskolát mivel lehet németet (van kezd és haladó csoport is általában), franciát, spanyolt, oroszt és olaszt is tanulni, valamint van lehetőség harmadik nyelvet tanulni szakkör keretében (ezek a lengyel, japán és koreai, valamint orosz szakkör is szokott lenni). Alapvetően az a tapasztalat, hogy egy B2-es vizsgáig el lehet jutni ez alatt a három év alatt, amíg tanulod.
Az informatika szak kapcsán sajnos nincsenek tapasztalataim, viszont programozást (Phyton, html), bár csak az alapokat, de mi is tanultunk az informatika óra keretein belül.
És végül ha nem is matekra jössz, én nagyon ajánlom neked a Szent Lászlót, tényleg egy jó iskola, jófej tanárokkal és még jófejebb közösséggel. Ha bármi kérdésed van még, nyugodtan írj nekem vagy ide, vagy privát üzenetben :))
Köszönöm!
Esetleg tavalyi, tavaly előtti ponthatárokat tudsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!