Azt szerettem volna megkérdezni, hogy én szeretnék menni egyetemre és 3 egyetemet szűrtem ki. Az óudai a Pázmány Péter meg a BME. És nagy kérdések előtt állok amiben kellene segíteni?
Biomérnöknek szeretnék menni vagy mérnökinformatikusnak vagy villamosmérnök-nek. És azt nem értem, hogy alacsonyak ugye a pont határok de gondolom azért mert végül úgyis a fele tanuló kiesik. Szerintetek a BME egy nehéz egyetemnek számít? Vagy van valami vélemyényetek?
Mert most anyukámmal veszekszem hogy szerinte nehéz a bme-n a mérnökinformatikus meg a biomérnöki szak de nagyon jó a tanulás és akkor maximum át megyek az Óbuadiba ha nem megy. (matek elég jól megy(4) boiszt imdom(4), infobol emeltem lesz csak kémia nem futja annyira)
Mindenképpen próbáld meg a BME-t.
BME jó egyetem, igaz nehéz, igaz sokan buknak ki, de ha szorgalmasan tanulsz akkor elvégezhető, mivel tanulni csak lassan és nehezen lehet. A 3,5 éves képzés alatt megtanulsz precíznek és pontosnak lenni, azt hogy a határidő az szent és sérthetetlen, hogy hogyan kell tanulni, hogyan kell rengeteg adatból a haszontalan dolgokat kiszűrni és hogyan kell igazi mérnökként gondolkodni. Ezek a BME nekem nagyon megtanította, és ezek szerintem nagyon hasznos skillek.
Ha meg nagyon nem megy a BME akkor átmehetsz más egyetemre, de mindenképpen próbáld meg, és mutasd meg az anyukádnak, azt hogy neked igen is megy.
Ha a kémia nem megy akkor a biomérnököt felejtsd el szerintem, biomérnök egy speciális vegyészmérnök kb. Az első 1,5 évben töménytelen kémia tudást nyomnak le.
Én is pont azt akartam írni, hogy a biomérnököt engedd el ha nem megy a kémia. Nagyon csalóka a neve, mert a biosznak csak egy nagyon kis része kell hozzá (sejtbiosz), ellenben kémia rengeteg és persze a matek.
Tapasztalatból momdom, hogy mindenképp csak olyan egyetemre és szakra menj ami neked tetszik. Ez a te életed, nem anyukádé, úgyhogy nincs beleszólása a döntésedbe. Én elmentem úgy orvosira, hogy sose akartam igazából orvos lenni, de mindenki azt mondogatta nekem, hogy minek pazarolnám a tudásom egy TTK-s alapszakra ha az orvosihoz is megvan az eszem. Én meg voltam olyan hülye, hogy hallgattam rájuk.. Ennek köszönhetően a belefektetett rengeteg idő és pénz most mehet a kukába, mert bizony nem vagyok hajlandó még évekig szenvedni, hogy aztán olyan munkám legyen amit gyűlölök.
Úgyhogy ne ess az én hibámba és olyan helyre menj amit tényleg szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!