Mennyit dolgoznak a tanárok?
Minden tanár mást mond. A matektanár szerint a tanároknak igazából nem kell csinálniuk semmit, csak leadni az anyagot, dogát íratni és így nem is kell naponta 5-6 óránál többet dolgozniuk. És még ott vannak a szünetek, amik pl. egy, csak a tanári pályára jellemző dolog. Azt mondta, hogy sokan túlértékelik őket.
A német tanár szerint a tanárok többet dolgoznak, mint bármelyik orvos vagy jogász és az egyetemen is többet kell tanulniuk (pl. Más évfolyamokon máshogy adja elő az anyagot)
Mennyire igaz ez?
Tanárfüggő.. ugynaugy mint más munkahelyen, lehet szarul is csinálni a dolgokat.
Én kezdő vagyok, így nyilván sokkal nehezebb az egész, mert alig van tapasztalatom. Az első pár hónapban alig aludtam. Mostmár jobban megy, de nem tudom elképzelni évek után se, hogx készülés nélkül menjek be órákra. Angol-történelem szakos vagyok, kellenek ppt-k, plusz anyag, feladatok stb. Ezem felül dolgozat készítés, javítás, ropik stb ezek csak hab a tortán. Nagyon sokszor van úgy, hogy este 9-10 körül állok fel a gép elől (jó, ez azért is,ert kénytelen vagyok magánórákat is vállalni, amik szintén viszik az időt). De ha még fél vállról venném a tanárságot, akkor is azért készülés, anyag nélkül nem lehet bemenni, szóval valamennyi időt akkor is elvenne, ha nem normálisan csinálnám.
Tudok olyanról, akinek 36 órát kell tartania, tehat ott már alaphangon megvan a heti , 40 óra és arra jön még a készülési idő..
Hát így all in all, senkinek nem ajánlom, de őszintén. Nem valasztanam mégegyszer ezt, de szerencsére a nyelv miatt elég sok lehetőségem van. Valószínűleg elvállalok egy aktatologato munkát és a mellett fogok magántanítani, mert egyébként szeretem. Én 16 éves korom óta dolgozom, több helyen is kipróbálhattam magam, de azt kell mondjam, a tanárság fárasztó és nem éri meg. Rengeteg szabadidőt be kell áldozni, és ugye az összes vasárnapom is offos a készülés miatt. Tehat roviden: sokat dolgozik egy tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!