Kétsége vagyok esve. Hogyan tudnám bírni az egyetemet?
Kicsit hosszú a kérdésem kifejtése, de muszáj volt rendesen kiírnom magamból a dolgot, és még így is spóroltam vele. :))
Úgy kerültem egyetemre, hogy a gimis alapjaim nagyon gyengék, ráadásul bizonyos egyetemi tárgyak egymásra épülnek, és az elvégzett eddigi tárgyakból is szart se érő tudásom van, mert csaltam a számonkéréseken, bevallom, gimiben meg nem tanultam. Szerencse, hogy csak matek kell a gimiből, és nem lesz sok olyan tárgyam amik egy korábbi tárgyra épülnének. Viszont azoknál utólagosan kéne pótolni, de nekem az sajnos nem igazán megy, hogy utólag hozzam fel magam. A másik nagy baj, hogy az utóbbi években sosem tanultam rendesen, ki vagyok jőve a gyakorlatokból. Azt nem tudom, hogy a memóriámat emiatt érzem sokkal szarabbnak annál, amilyen még általános iskolában volt.
Na de térjünk át a konkrétumokra. Bár a bevezetőről is írhattok, az is fontos.
Szóval be szeretnék járni az óráimra, 3 dolog miatt. Egyrészt kábéra tudom, hogy mit is kéne tudnom. Másrészt a tanár mond fontos dolgokat, harmadrészt a többiek is segíthetnek. Ja és vannak + pontos dolgok is. xD
Viszont van egy nagy baj. Egyrészt képtelen vagyok végig figyelni, másrészt a nagyja nem ragad meg bennem. Tehát érdemben nem tanulom meg az órán, így nagyon sok marad otthonra.
Ha a tantárgy ilyen magolós humán tárgy, akkor az órán nem ragad meg a sok szöveg, sokszor kell elolvasni, de sajna sokadjára se ragad meg az egész, hiába olvasom el sokadjára, persze bizonyos részek megragadna. Ha olyan a tantárgy, amit érteni kell (matek), akkor meg még az óra anyagát is át kell vennem otthon, amiket nem értettem, és a többi csak azután.
Szóval vagy hétvégente akarom bevágni az azon a héten vett anyagot, vagy zh előtt 1-2 nap alatt nekiesek, előtte csak felszínesen átolvasom őket. De az előző bekezdés miatt sajnos mindkét eset problémás.
Viszont ha bejárok, csomó időm elmegy vele, hétköznap nem szívesen tanulnék, max hétvége, de az nem sok idő, ráadásul sose voltam ilyen egész nap tanulós típus, fel is robbanna a fejem tőle, de szeretnék bejárni az óráimra. Tehát az idő is szűkös, másrészt nagyon sok az anyag.
Pedig nem is járok olyan túl nehéz szakra, egy nehezebbnek tartott gazdasági szakra (de nem alkalmazott közgáz és nem is GPME), viszont egy nagyon nehéz egyetemre járok. Kicsit kínos is, mert másoknak nehezebb képzések is mennek, például ezen az egyetemen nehezebb szakok.
GOndoltam a kevesebb tárgy felvételére is, de akkoir mikor végzek?:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!