Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért van ennyi kérdés, hogy...

Miért van ennyi kérdés, hogy a 0 páros-e? Egyes matektanárok komolyan úgy tanítják, hogy lehet páros is meg nem is?!

Figyelt kérdés

Ez a kérdés rendszeresen előjön bizonyos időközönként, és mindig vannak sokan, akik nagy mellénnyel beírják, hogy a 0 az se nem páros, se nem páratlan, vagy mindkettő, ahogy akarod, mert a bratyójuk, sógoruk meg a MATEKTANÁRUK is megmondta. Komolyan vannak matektanárok, akik ilyeneket hadoválnak??! Nekem már az is durva, hogy a diákok nagy része a válaszok alapján egyszerűen nincs tisztában azzal, mi is az, hogy páros szám, amit nem értek, hogy nem taníthatták meg nekik, de az kifejezetten rémisztő, hogy nem hogy nem tanítják meg, hanem esetenként egyenesen hülyeséget tanítanak.

// a "kedvencem" az a beíró, aki nemes egyszerűséggel beírta, hogy amelyik matektanár párosnak tanítja a 0t, az hülye. Felteszem a nagy önbizalom onnan jön, hogy a tanár is hasonló önbizalommal mondta el neki, hogy "mekkora marha" matektanárok vannak, akik azt tanítják, hogy a 0 páros.. vagy ami még rosszabb, ő tanítja ezt a gyerekenek//

2010. okt. 2. 17:08
 1/7 anonim válasza:
0%
Ez hatalmas probléma. :)
2010. okt. 2. 18:08
 2/7 A kérdező kommentje:

ha az iskolai matektanár oly mértékben nincs tisztában az általa tanított tárgy alapjaival sem, hogy ekkora eget verő baromságokkal tömi a gyerekek fejét, és a gyerekek ezt tanulják, az elég hatalmas probléma.

A kérdés az, hogy ez tényleg ennyire elterjedt jelenség, mint amilyennek az itteni megnyilvánulásokból látszik?

2010. okt. 2. 18:18
 3/7 anonim ***** válasza:
A nulla nem lehet páros, a nulla önmagában nem egység, szerintem nem is tekinthető számnak, csupán kiegészítő jelnek.
2010. okt. 2. 20:21
 4/7 A kérdező kommentje:

a 0 pont ugyanolyan jó egész szám, mint az 1,2,3 vagy -300, és pont ugyanúgy páros, mint bármely más kettővel osztható egész szám.

Viszont tényleg érdekelne előző: ezt honnan vetted, amit írtál? Iskolában tanították így, a tanár mondta, vagy csak saját kútfőből? Hányadikos vagy, iskolában ezt hogy tanultátok?

2010. okt. 2. 21:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Az előző válaszadó leírta, hogy miért nem érzik az emberek a nullát párosnak. A párosságot leginkább a pozitív egészek tulajdonságaként tanítják, majd kiterjesztik a többi egész számra is, megemlítve, hogy a nulla is páros. Ez csak egy mondat, ami könnyen elsikkad a többi tanulnivaló között.
2010. okt. 2. 22:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem ertem, miert nem tartjak parosnak, hisz minden olyan szam paros, ami kettonek tobbszorose.

Ennyi erovel a -2 sem paros? Csak mert az minusz?

Ennel amr csak az kiakasztobb, amikor valtig allitjak az emberek, hogy az 1 primszam...

Nekem nem tanitottak igy, sehol. Sem egyetemen, sem kozep- ill. altalanos sikolaban sem.

2010. okt. 3. 10:31
 7/7 A kérdező kommentje:

3.: és a gyerekeknek nem világos, hogy a 0 egész szám? Akkor ott már eleve valami nagyon el van cseszve a tanítással. De amit írsz, az mondjuk még "csak" annyit mutat, hogy rosszul tanítják meg a gyerekeknek, ami a dolog tanítási oldalának a kritikája.

Viszont itt ennél súlyosabb dologról (is) van szó, hogy rosszat is tanítanak, hogy matekból is az általános iskolás anyaggal sincsenek tisztában, és ilyenek tanítanának. Ezen hőköltem hátra teljesen.

Kérdés továbbra is az, hogy ez utóbbi tényleg ennyire valós és nem is ritka jelenség, mint ahogy az itteni kérdésekből és válaszokból látszik, vagy azért itt még nem tartunk?

Egyedi eset, hogy ilyen emberek diplomát kapnak és tanítanak, vagy az én gyerekem is simán belefuthat egy ilyenbe?

2010. okt. 5. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!