Más is érzi úgy, hogy nem való az orvosira??

Akik orvosira kerültek be azok a középisolában a legjobb tanulók közé tartoztak. (a felvételi tárgyaikból vagy másból is)
Azonban középiskolában olyan emberek vesznek körül, akiknek más céljai, képességei és érdeklődési köre van.
Így az osztályukban könnyű kiemelkedniük a jogásznak készülő Döncike és a matematikusnak tanuló Mariska között.
Elkönyvelik, hogy ők ebben kiemelkedően jók, de aztán bekerülnek a rakás Pistike és Jolánka mellé, akik velük közel azonos szinten vannak.
Eddig még korábban nem voltak olyen helyzetben, hogy nem tartoznak a legjobbak közé, így elkönyvelik magukat butábbnak a többieknél.
Elmegy a kedvük a tanulástól és az így kapott rossz eredmények még inkább megerősítik azt a téves elképzelésüket, hogy ők nem ide valóak.
Hidd el, nem vagy egyedül ebben a helyzetben.
Te is simán meg tudod csinálni mint a többiek csak bíznod kéne kicsit magadban és nem mondogatni, hogy te nem vagy képes erre.

Ezt hívják imposztor szindrómának.
A valóság a legtöbb esetben az hogy kívülről mindenki más úgy tűnhet, hogy jobb vagy okosabb de a valóság nem biztos hogy ez.
Pl én sokakról egyetemen azt hittem hogy milyen okosak meg jól tanulnak, én elvégeztem az MSct időben ők pedig nem.
De ugyanez volt munkakeresésnél is, sose gondoltam volna hogy bekerülök egy ennyire jó presztizsel bíró helyre.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!