Ilyenkor mikor számíthatok a gyerekvállalásra nőként?
Egyáltalán nem késő, viszont egy nehéz szakma mellett nehéz lesz a családdal foglalkozni. Orvosként nagyon sokat leszel távol.
Egy biztos, csak szakvizsgák után vállalnék gyereket a helyedben, különben soha nem lesz belőled orvos. Ez nem olyasmi, amit meg lehet szakítani és lehet folytatni olyan könnyen.
Amúgy anyukám 40 éves korában szült engem, sok embert ismerek, aki késői gyerek. Megvannak ennek az előnyei és persze a kockázata is, azért úgy gondolom, hogy ma már ebben a jólétben és fejlettségben nem számít felelőtlenségnek 40 alatt/körül gyereket vállalni. Az én szüleim is még élnek, aktívak és egészségesek, pedig lassan 30 vagyok.
"csak szakvizsgák után vállalnék gyereket a helyedben, különben soha nem lesz belőled orvos"
Csak szakvizsgák előtt vállalnék gyereket a helyedben, különben soha nem lesz belőled édesanya. Orvos már a szakvizsgák előtt is leszel.
Biztos hogy nem várnék szakvizsgáig. A volt évfolyamtársaim jó része egyetem után közvetlenül vagy általában szakvizsga előtt szültek. 30-31 évesek vagyunk, hova kéne várni? Egyébként szakvizsgás orvosként is avul a tudás, ráadásul pont akkor van az ember "elemében". Így is, úgy is nehéz megszakítani ezt a munkát, jobb karrier előtt mint közben.
Én pályaelhagyó vagyok, phd képzés alatt, utána már teljes állású dolgozóként szültem. A legjobb amúgy egyetem utolsó éveiben, ezt is páran csinálják.
"Amúgy anyukám 40 éves korában szült engem, sok embert ismerek, aki késői gyerek. Megvannak ennek az előnyei és persze a kockázata is, azért úgy gondolom, hogy ma már ebben a jólétben és fejlettségben nem számít felelőtlenségnek 40 alatt/körül gyereket vállalni. Az én szüleim is még élnek, aktívak és egészségesek, pedig lassan 30 vagyok."
Jólét és fejlettség Magyarországon? Ez vicc? Nemhogy sokkal csóróbb az országunk egy nyugat Európai országnál, még a közegészségügy is kalap szarral egyenlő, mint sok minden itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!