A diplomát most már közepfokú nyelvvizsga nélkül is megkapják a végzett hallgatók?
Figyelt kérdés
December 7-én az országgyűlés elfogadta hogy a közepfokú nyelvvizsga most már nem feltétele a diploma kiadásának. Az egyetemek ettől független visszatarthatják a diploma kiadását nyelvvizsga hiánya okán?#Diploma, nyelvvizsga nélkül
2022. dec. 24. 11:42
11/28 anonim válasza:
Nekem amúgy már írtak hogy kiadják a diplomám, és nekem felsőfokú kellett (volna ;)). 7es voltam
12/28 A kérdező kommentje:
Értem, köszi szépen, ez biztatóan hangzik. Hátha nekem is kiadják, nagyon örülnék neki mert sokat jelentene.
2022. dec. 24. 16:00
13/28 A kérdező kommentje:
Azt megkérdezhetem Tőled hogy Te mikor végeztél? Vagy Te is most fogsz végezni?
2022. dec. 24. 16:01
14/28 anonim válasza:
Én most június végén záróvizsgáztam
15/28 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2022. dec. 24. 20:42
16/28 anonim válasza:
"Főleg mivel törvényileg sem feltétel már a nyelvvizsga megléte számomra ezért nagy kérdés hogy az egyetem milyen jogon és milyen okból kifolyólag tartja vissza a diplomát ha valakinek nincs nyelvvizsgája?"
Pl. olyan okból kifolyólag, hogy nem akarja a nevét adni olyan emberek diplomájához, akik egy pohár vizet se tudnak kérni idegen nyelven mondjuk egy nemzetközi szakmai összejövetelen - ami azért bármilyen terület végzett emberek életében adódhat időnként. Szóval úgy is mondhatjuk, presztízskérdés is lehet az egyetem számára.
17/28 anonim válasza:
Két nyelven is tudom, vkinek még 10 éve van nyelvvizsgája, s mondta nekem hogy most egy szót se tud
19/28 anonim válasza:
Remélem azért érzékeles te is hogy ez nem vmi mérvadó
20/28 A kérdező kommentje:
16-os és szerinted aki tudja magáról hogy egy pohár vizet sem tud kérni semmilyen idegen nyelven, az elmenne vagy bármilyen intézmény, szervezet, munkáltató, elküldene egy ilyen embert bármilyen nemzetközi összejövetelre? De amúgy erre is van megoldás ha mégis egy ilyen emberre esne a választás mert mondjuk a szakmájában valóban kiváló és nagytudású de mondjuk idegen nyelven nem tudná prezentálni az előadását, beszédét azt tolmács segíti. De tudtommal már léteznek olyan fej vagy füllhallgatók hogy beállítható hogy mely nyelven szeretné hallani az ember az adott előadást vagy beszédet mondjuk egy sajtótájékoztatón is.
2022. dec. 25. 11:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!