Szakdolgozatnal mikor kell hivatkotni?
Pl ha írok általános dolgokat (amit könyvből szedtem), hogy "Végeztek kutatást és az eredmény x lett." Ilyenkor kell utána lábjegyzet / zárójel, hogy pontosan mi volt a kutatás vagy nem, elég, ha a végén a felhasznált forrásoknal ott van a könyv neve? Ilyenkor elég a könyv, vagy az Oldalszam is muszáj
?

Nem vetted fel ezt a tantárgyat, ami szakdoga előtt van...????
Kizárt hogy ne mondták volna el....

"Végeztek kutatást \cite{kutatas}, és az eredmény x lett."
A .bib fájt a szokásos módon használd.

Még nem kell szakdogát írnom, csak esszét, viszont szeretném már olyan stílusban írni. Mindent???
De amikor könyvet /más szakdogát olvastam, ott nem volt minden 2. Mondat után, csak pl minden oldalon egy, de nem értem, mi alapján.

Hát, pedig szakdogában MINDENT le kell hivatkozni, ami nem a saját gondolatod/eredményed, úgyhogy nem tudom, milyen dolgozatot olvastál, amiben oldalanként egy hivatkozás volt. Egy elméleti bevezető (a mi területünkön) lényegében nem is áll másból, csak mondat+hivatkozás+mondat+hivatkozásból. Én is hivatkoztam le nagyon-nagyon alapvető dolgokat, de így kell csinálni.
A példád így nézne ki helyesen: "Végeztek kutatást és az eredmény x lett (Kovács, 2017)." Vagy "Kovács (2017) szignifikáns összefüggést talált y és z között." Majd a szakdoga végén szerepelne a teljes, hosszú hivatkozás, benne a folyóirat pontos kiadásával, oldalszámmal, stb. Legalábbis nálunk ilyen volt a formátum, mert APA style-t kértek, de lehet, hogy máshol más az elvárás. Nézd meg, hogy nálatok mi a helyzet, mert biztosan van valami tájékoztató a szakdolgozati követelményekről. Mindenesetre mindig mindent le kell hivatkozni.
Pl itt ő nem hivatkozik mindenre, vahy én értem félre?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!