A tanárokat miért nem fizetik meg rendesen?
Most nem csak a magyarországi tanárokra gondolok, hanem a világon lévő összes tanárra.
A tanárok általában több diplomával rendelkeznek és magas iskoláztatottságúak! Ehhez képest nem becsülik meg őket!
Külön Magyarországon:
Miért tartják vissza a fizetésemelésüket? Minimum annyira kéne, hogy szinten tartsák az inflácóval a lépést...
"mert a tantervet a felesleges adatokat erőltetik de tudják semmi haszna"
Azért is tüntetnek, hogy ez változzon. De ne is zavarjon.
Máskor inkább ne a wc-n írjál választ mert a két eredmény megegyezik.
"a tantervet a felesleges adatokat erőltetik de tudják semmi haszna"
Az ugye megvan, hogy a tantervet a kormány határozza meg!?
Kedves kérdező! Hogy van ez az infláció, a te munkáltatód évente többször emeli a fizetésedet, vagy csak akkor, amikor majd ideje lesz? Ha így tesz, akkor egy nagyon jó helyen vagy fizetés szempontjából, mert a legtöbb munkáltató ezt nem teszi meg.
A kormány is éves fizetésemelésben gondolkodik. Tavaly 10% volt az emelés, ami nagyobb volt, mint az akkor becsült infláció. Az emelt fizetés a második félévtől jön, és meg fogja haladni az ez évi inflációt. A mértéke kérdéses. Ha jön az uniós pénz, akkor jóval meg fogja haladni az inflációt.
Világszerte tendencia, ennek több oka lehet. Például az, hogy aki csak néhány éves hatalmat élvez, az nem is gondolkodik hosszabb távban. A diktátoroknak pedig nem kell a vetélytárs. A monarchiákban az uralkodónak általában nincs beleszólása a kormány döntéseibe. Világi hatalom kezébe úgy tűnik, nem való az oktatás, mert mindig mostohagyerek marad.
Az oktatással nem lehet néhány év alatt látványos fejlődést elérni, amit aztán sikerként el lehet adni a választóknak. A mi kormányunk is a szakképzésre és az egyetemekre koncentrál. A szakképzés és az egyetem is legfeljebb 5 éves, a közoktatás 12 éves.
"Ha így tesz, akkor egy nagyon jó helyen vagy fizetés szempontjából, mert a legtöbb munkáltató ezt nem teszi meg."
Én nem vagyok a legjobb helyen, de így is próbál segíteni a cég. Ellentétben a tanárokkal akik nem kapnak semmit én kapok alapból cafetériát aminek az összegét megemelik, kiegészítik támogatásként a fizetésünket, a benzin támogatás is nő és még sorolhatnám. A karácsonyi ajándékról és egyebekről már nem is beszélve.
"A kormány is éves fizetésemelésben gondolkodik."
A tanárok fizetés emelése azonban nem olyan mint a normális fizetés emelés. Ez egy speciális helyzet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!