Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire elterjedt, hogy...

Mennyire elterjedt, hogy felsős gyerekkel a szülő együtt tanul?

Figyelt kérdés

Szülőként nekem az lenne logikus, hogy az órán elhangzottak alapján a gyerek önállóan el tudja végezni a házi feladatot, meg tudja a jegyzetei alapján tanulni, amit kell.

Ezzel szemben, azt tapasztalom, hogy sokszor nem teljesen tiszta neki a leadott anyag, így nyilván nem is tudja úgy megtanulni, elkészíteni a leckét. Ha segítek, akkor megy, de ha épp nem érek el odáig, akkor jönnek rosszabb jegyek.

Voltam fogadó órán, valahogy természetesnek veszik, hogy le kell ülni a gyerekkel.

Nem tudom, nekem ez nem természetes. Nekem az lenne a természetes hogy a tanár úgy adja át az anyagot, hogy a gyerekben már ne maradjon kérdés a házi írást illetően, ne egy káoszból kelljen kideríteni, hogy mit takar a jegyzet. (Osztály szinten van ez, nem csak nálunk)

Máshol is ez a működés?

És ha igen, ti ezzel jól boldogultok?

Illetve ha nem, hol az az iskola?

2022. dec. 9. 06:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én a legtöbb tantárgyat megtudtam tanulni, de voltak tantárgyak, amit nem értettem, ezekbe segített néha apám. Pl. A matek, fizika ilyesmi. A többi ment, szerintem azzal nincs probléma ha 1-2 tantárgyból kell a gyereknek segíteni.
2022. dec. 9. 06:49
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

A gyerekeimnek töriből kellett segíteni kb 1 évig, amíg megtanulták összeszedni a lényeget egy kerek felelethez.

Annak idején nekem is a beszélős tárgyakból kellett segíteni, az előadásmódot kialakítani.

2022. dec. 9. 07:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez az általános. Nincs leadva normálisan az anyag, valamint olyan tempóban rohannak át mindenen, ami egyszerűen baromság.

Nekem három gyerekem van, minden iskolai nap 2-3 óra a minimum, ami tanítással/kikérdezéssel megy el. Abnormális az egész, a középsulis gyerekem sokszor fél négyre ér haza, eszik, kicsit pihen és tanul estig.

2022. dec. 9. 07:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Való igaz, sok múlik a tanáron. Már eleve azzal, hogy milyen az előadási stílusa. Magyar tanárom volt ilyen, hogy otthon semmit nem kellett tanulnom, mert figyeltem az órán és mindig ötösre feleltem, írtam meg a dolgozataim. Ezzel szemben a kémia tanárom bejött, megmondta mit olvassunk el és jegyzeteljünk ki majd óra vége előtt 5 perccel megkérdezte van-e kérdés. Gondolhatod mennyire küzdöttem a kettesért.

Másrészt a gyereken is sok tud múlni. Ha közben telefont nyomkod, rajzolgat, padtárssal beszél vagy csak gyorsan lefirkant valamit olvashatatlanul akkor nyilván káosz lesz a füzetében és a fejében.

Mennyire tud jegyzetelni önállóan? Lehet ezt kéne gyakorolnia, hogy tankönyvből kiír definíciókat, címszavakkal vagy rövid mondatokkal összefoglalja a fejezetet. Vagy ha olyan mint én akkor oldalakat írni, gépelni és szóról-szóra megtanulni. Amit szintén jól kell tudni felépíteni (előzményekkel összekapcsolás, töménytelen információk nem sűrítése, töltelék mondatok beillesztése).

A gyereked mer kérdezni? Érdeklődik? Aktívan részt szokott venni? Sok gyerek nem mer szólni, ha valamit nem ért.

Ha pedig minden kötél szakad magán tanár.

2022. dec. 9. 07:54
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Túl sok a tananyag és nincs idő gyakorlásra. Főleg term. tud-os tárgyaknál gond és a nyelveknél, mert a tudás egymásra épülne. Nekem minden ismerősöm tanul a gyerekkel, gimnáziumtól a szülőt felváltja a magántanár.
2022. dec. 9. 09:43
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Erre szerintem több válasz is van. Valahol persze szerintem természetes, hogy segíteni kell egy kamasznak a tanulásban, lehet még nem tanulta meg, hogy kell önállóan. Később a szülőt lehet felváltják a tanulotarsak. Szerintem mindig ez volt, valaki magyarból, valaki matekból volt jó, osszeultek és segítettek egymást. Nem mindenki olyan hogy szeret/tud mindent egyedül, persze van olyan is. De ha mi den tantárgyból ez van nálatok, lehet gyenge az oktatás minősége qz iskolában. Ezt csak te tudhatod.
2023. jan. 4. 00:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!