Melyik könyvet vennétek be a gimnáziumi oktatásba?
Herman Melville: Moby dick, már az is borzalmas, hogy magyar nyeoven alig található meg😅
Magyar művek közül talán az aranyember áll hozzám a legközelebb, amit nem adtak gimiben
Én az ilyen depressziós, világfájdalommal megáldott, önsanyargató, 200 éve elavult költők és írók művei helyett sokkal inkább önismerettel és pszichológiával foglalkozó műveket vinnék be a közoktatásba, hogy mire 18 évesen dönteni kell az embernek a továbbtanulásról ne tanácstalanul álljon az élet előtt, hanem a kudarctól nem félve, kockázatokat is felvállalva de bele merjen vágni a neki szimpatikus szakterületnek, aztán ha nem sikerül elsőre akkor sem omoljon össze vagy ne kudarcként élje meg hanem lehetőségként új irány felé.
Szerintem az a legnagyobb baj, hogy épp az életre, problémamegoldásra nem tanít meg az iskola
Én kötelező filmeket vinnék be, akár megfilmesített könyvről, akár különálló történetről. Sajnos az olvasásra már nem nagyon van ideje senkinek, a kötelezővé tevéssel pedig egyenesen megutáltatják az olvasást.
Amit én mindenképp megnézetnék, az a Halálsoron.
Nem értek egyet. A könyv és a fim NEM UGYANAZ
Az meg tök hülyeség, hogy olvasni senkinek sincs ideje. Majd akkor nem megy el hétvégén bulizni, hanem olvas a gyerek
"több önismeretet vinnék be a gimis anyagba"
Én is.
"Nem lehet elvárni valakitől, aki napi 10 órában Aranyat meg Petőfit hallgat, hogy 18 évesen tudjon dönteni az életéről, továbbtanulásáról, ismerje önmagát."
Tőlük, attól a nulla, azaz nulla embertől nem is vár el senki semmit. :)
"Ahhoz foglalkozni kell a témával."
Aranyon meg Petőfin keresztül is nagyon sok önismeretet lehet tanulni, ha nem ragad le ott az irodalomóra, hogy mikor, milyen történelmi korban éltek a szerzők, meg mik a fontosabb életrajzi adataik, valamint hogy melyek a legfontosabb műveik és azokban milyen hasonlatok, metaforák, stb. fordulnak elő, meg milyen a rímképletük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!