Egyetemi jelentkezéshez kell ügyfélkapu?
Ma csináltam volna, csak az okmányirodában voltak előttem ilyen 20-an szóval inkább nem vártam.
Amúgy 1 éves a személyim, megpróbálom azt a kódot megkeresni.
#3. "csak az okmányirodában voltak előttem ilyen 20-an szóval inkább nem vártam."
Mindenki a saját ügyének megfelelő sorszámot kap és más ablakhoz hívják őket, természetesen nem úgy működik, hogy neked ténylegesen 20 előtted érkezett embert ki kell várnod (hacsak nem egyetlen ügyintéző van a Kormányablakban, amit baromira kétlek). Voltam már úgy, hogy a full tele váróban leülni sem tudtam, mert nem volt hely, de gondoltam tart, amíg tart, kivárom. 10 percen belül hívtak, mert az ügyem olyan volt, mint rajtam kívül kb. senki másnak akkor.
Amúgy trust me, ha várnod kell akár egy órát, akkor is sokkal jobban megérte, mint a továbbiakban ügyfélkapu nélkül sz.opni. :D
A személyid viszont tényleg megér egy próbát.
Egyébként hamarosan kötelező is lesz az Ügyfélkapus megoldás, és megszűnik a postai lehetőség. Nem tudom, talán nem most még, hanem majd csak egy év múlva.
Mindenesetre egy csomó más ügyben is nagyon fontos az ügyfélkapu, bőven megéri kivárni a sorodat, mert különben többször ennyit kell majd várnod, mikor olyan ügyeket akarsz személyesen elintézni, amiket ügyfélkapun 5 perc. (Mondjuk így 2022-ben szerintem már önmagában az nevetséges, hogy ügyfélkaput külön csináltatni kell. Már évek óta központilag automatikusan meg kéne csinálni minden megszülető gyereknek/14. vagy 16. vagy 18. évét betöltőnek, és kész.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!