Megfelelő döntésnek tartjátok -e, hogy első osztályos tanulót meglehet buktatni?
Igen!
Aki nincs tisztában az alapokkal, később csak nehézségei lesznek a tanulás terén. Igazából a gyerek érdekében/szempontjából mindenképpen helyes döntés, még ha aktuálisan nem is örül neki sem ő, sem a szülő.
Anno nekem is voltak olyan osztálytársaim, akik ált. isk. 1. osztályában buktak.
Igen!
Nekem anno volt olyan osztálytársam harmadikban aki még mindig nem tudott írni, olvasni. És erre jelenleg is van példa. Hát ne haragudjon a világ, hol van ő egy harmadikostól???
Igenis úgy gondolom, hogy egy ilyen tudású gyereket ne engedjenek tovább.
Igen, teljes mertekben.
De szerintem jobb megoldas lenne, ha mar ovodaban tanitanak nekik az irast/olvasast es akkor felkeszultebben mennenek iskolaba, nem ott szembesulnenek eloszor akadalyokkal.
Nem ertem mert nem lehet ezt megoldani, anno en is ugy kezdtem az iskolat, hogy mar ovodaban megtanitottak irni/olvasni es idegennyelvet is tanultunk(igaz, alapveto dolgokat).
Igen!
Jobb elsőt ismételni mint akár a 2.-at,.És lehet kudarc lessz neki de legalább pont ez erőt fog adni a későbbiekben hogy többet kell fordítani a tanulásra. mert elsőbe még az alapokat tanulják, de ha már azis nehéz mi lessz később?bár szerintem az anyukának többet kellene foglalkozni a gyerekkel vagy ha nincs ideje akkor járjon korrepetálásokra,.
Az én édesanyám óvónő, és az utóbbi időben egyre több gyermekkel vannak viselekdési, értelmi problémák. Évente több gyermeket is visszatrtanak egy évre, és az eredmény: a gyermek még egy évig terrorizálja a társait, fejlődni nem fejlődik (pedig foglalkoznak vele folyamatosan), és abszolút nem megy felkészültebben iskolába.
Másrészről pedig úgy gondolom, hogy az óvódában a gyerekeknek az evőeszközök helyes használatának megtanítása is gondot okoz, nemhogy az írás-olvasás. Plusz, sok szülő azt hiszi, hogy az óvoda azért van, hogy helyette nevelje a gyereket. Hát nem. És ezt jó lenne, ha mindenki megértené.
De kérdésedre válaszolva: igenis jó döntés, mert egy egészséges 7 éves gyermek számára nem emgterhelő feladat egy év alatt megtanulni írni, olvasni. Az ország lakosságának 20-25 %-a már így is funkcionális analfabéta. Ha pedig bizonyos okai vannak, amiért képtelen megtanulni, szakemberhez kell vinni.
A kisgyermek lelkivilágát pedig nem a buktatás teszi tönkre, hanem az, hogy a szüleinek nincs idejük rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!