Miért tartott a Gyurcsány idejében öt évig egy szakmunkás szakma megszerzése?
Lassan a takarítónőket is beküldik matekot tanítani,
előre megyünk, nem hátra - hamar megy a pótlás,
nem baj ha nem ért hozzá. Szakmát is lehet felületesen
megtanítani.
Mivel megszüntették a szakközépiskolákat, szakmunkásképzőket, nem került 5 évbe.
2010 után indították újra a képzéseket.
Nem tartott 5 evig.
Altalanos iskola utan jelentkeztel pl acsnak vagy burkolonak. 2 evig voltak rendes oraid mint a gimiseknek csak lazabb mert nem erettsegi miatt mentel oda, igy nem is kellett beloluk vizsgazni. Ezen kivul voltak gyakorlati orak is de ugy tudom nem sok. 2 ev utan, tehat a 10. osztaly utan kezdodik az igazi szakmai kepzes ami 3 ev de voltak olyan evfolyamok akiknek 2 ev volt.
En erettsegiztem, majd utana tanultam szakmat, tehat azokkal voltam egy osztalyban akik a 9. es a 10. osztalyt ott jartak ki hogy utana szakmat tanuljanak. Mivel en nem voltam ott 9 es 10ben ezert nem tudom pontosan milyen oktatas zajlott viszont az a 2 ev nem szukseges a szakmahoz. Jarhattal akar gimibe is 2 evet es utana mehettel szakmunkasba ha ugy dontottel.
Az osztaly nagy resze odajart abba az iskolaba 5 evet mire szakmat szerzett, ez igaz, de csak 3 ev volt maga a kepzes, aminek a feltetele a 16 ev es 10 osztaly elvegzese. Volt nehany diak, mint pl en is aki masik iskolabol ment kifejezetten a kepzes miatt. En leerettsegiztem elotte es azt hiszem volt meg 1-2 aki vagy erettsegi utan vagy masik szakma utan ment meg egy szakmat tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!