A tanároknak miket kell adminisztrálniuk?
Azért kérdezem, mert sokszor hallom, hogy milyen sok adminisztrációs teher nehezedik rájuk.
Naplót vezetni meg beírni a hiányzókat, azt régebben is kellett. Mi van még?
Portfólió (nekem ped1-be 275 oldal lett), BECS, pályázatok, különböző statisztikák vezetése, vázlatok készítése, órai munka kiküldése a hiányzóknak.
A munkaidő nyilvántartást is ide sorolom, azért, mert egyes tankerületek papíron és a krétában is kérik, ez utóbbi pedig még túl is van bonyolítva. A vicc az egészben, hogy például hiába állt eléd egy szülő a kapuban és lökte a sódert fél órán át, délután 4 utánra semmit nem írhatsz be (kivétel a hivatalos ertekezlet) mert hogy neked 8-16 között van a munkaidőd. Az, hogy sokszor este 9-kor még javítunk, nem elszámolható.
Nem.
Esetleírás, intézményleírás, személyes életút, csoportprofil és legalább két szabadon választható szakmai anyag reflexióval. Óratervek, tematikus tervek reflexiókkal. Ez a portfólió, ezt meg is kell védeni. Mint egy szakdolgozat+védés.
Nekem mellékletekkel és hivatkozásokkalegyütt 15-20 oldalasak lettek az óratervek, nyilván tantárgya válogatja. Én angolból minősültem, sok volt a feladatlap, plusz segédeszköz.
"Tehát lényegében a leadott tananyagot kell naplószerűen rögzíteni, ez a portfólió?"
Nem.
A portfólió egy, gyakorlatilag elkészítési munka és idő igényében egy főiskolai szakdolgozatnak megfelelő, szakmai önéletrajz, azokkal a paraméterekkel, amiket a 7-es írt el. Ez kell feltölteni az oktatási hivatal oldalára, ez az alapfeltétele hogy valaki egyáltalán bekerüljön a pedagógus 1 fizetési kategóriába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!