A mai budai iskolai késelős eset mögött vajon az áll, hogy a késelő diákot bullyingolták, és elege lett belőle?
Éppúgy lehet, hogy kezeletlen mentális betegsége van....
Itt a GYK-n is naponta vannak olyan kérdések, tizenévesek részéről, hogy nem mer szólni a szüleinek, holott hallucinál és egyéb durva szorongásai vannak....
12: hát a skizofréniát tuti nem....
Nagyon rá vagy gyógyulva erre a bullying-ra...
Nem azt mondom, hogy bagatellizálni kell, de nagyon erősen túl van hájpolva.
A szüleink korában is voltak ilyen dolgok, mégse került senki pszichológushoz miatta. Mert lemeccselték élőben, és problem solved.
15: Kezeltettem. De akaratlanul is maradtak lenyomatok. De nem erről szól a kérdésem, ezt csak megemlítettem. És ismerek magamon kívül is olyanokat, akiknek a jelenlegi személyiségére is kihatással van az, hogy anno az iskolában rendszeresen kiközösítve meg bántalmazva voltak.
Azt pedig semmiképp ne akarjuk normálisnak beállítani, ha két diák összeverekszik. A bullyingra igenis oda kell figyelni, és tenni ellene.
Arról nem is beszélve, hogy az elmúlt 10-15 évben már nem is szűkül le a tanítási időre és az iskolaépületre. Gondolok itt főképp arra, amikor videóra veszik valakinek a megalázását, vagy kitalálnak róla valami kamu dolgot, majd közzé teszik egy közösségi oldalon, ahol akár az egész iskola láthatja.
Nem egy és nem két embert bullyingoltak már. Engem naponta vertek meg, aláztak meg. Első menstruációm megjött, megaláztak, és problémám van még a mai napig a nőiességem megélése kapcsán.
Nem vagyok álszent, többször elképzeltem dolgokat az osztálytársaimról, de az, hogy megöltem volna őket ténylegesen.... biztos hogy nem. Azért van egy határ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!