Miért van azokból a tantárgyakból kevés óraszám ami később a legjobban fizet?
Az iskolákban leginkább angol,matematika, nyelvtan - irodalom, történelem órákat "erőltetik" a leginkább.
Ezzel szemben (most csak 3 tárgyat említek, de több is van) Ének, Testnevelés, Informatika jóval kevesebb óraszámban történik, ráadásul a követelmény sem annyira magas mint a kötelező tárgyaknál.
Saját szememmel látom, hogy aki az éneklést választotta vagy a testnevelést, abból híres énekes lett ami a szponzorok által rengeteget fizet, vagy a testnevelést amivel az olimpiára jutott ki.
Ha valaki inkább a történelem+nyelvtan-irodalom kombót választotta abból legjobb esetben sok sok évnyi tanulás után kutató lett, de közel sem fizet annyit mint akit sokan néznek facebookon,tv-ben,tiktokon vagy bármilyen más közösségi platformon.
"Sokat kell ének órára járni mert 10 év múlva lehet majd énekelni, hogy Köszönjük néked, Orbán elvtárs! xDDDD"
Perzse nem azért, mert olyan jó, hanem a féldiktátor, vagy diktátori létéből fakadó megnövekedett kultusza miatt.
Az a baj az énekkel meg a rajzzal, hogy alapvetően nem az éneklésről meg a rajzolásról kellene szólnia, hanem zene- és művészettörténetről. De mivel jóformán senkit nem érdekel, nem érettségi tantárgy, és a tanárnak is kényelmesebb, ha eldalolászgatnak/énekelgetnek órán, ezért mindenki úgy látja, hogy haszontalan órák.
Ha tisztességesen lenne tanítva az óra, akkor még inkább okafogyottá válna a kérdés.
Lehet valaki informatikus, programozó, mérnök, fizikus, de itt a fizetések megállnak legjobb esetben is másfél millió körül havonta és 95%-ban beosztottja leszel valakinek.
Ha ének órákra jársz, rengeted feldolgozást készíthetsz ami lehet akár remix,éneklés,hangszeren játszás. Ezek mind mind milliós nézettséggel bírnak youtubeon ahol nézettség + szponzor miatt jóval többet keresnek mint másfél millió.
Ha rajzot gyakorlod, művészi dolgokat készíthetsz amik szintén milliós nézettséget + szponzort hoznak. Valaki csak szépen ír, és ebből a feltöltött videókból jól elvan.
Szóval miért is lennék mérnök és éljek stresszes életet ha helyette művészi dolgokból is megélhetek hála a közösségi platformoknak, nézettségnek és szponzoroknak?
"de itt a fizetések megállnak legjobb esetben is másfél millió körül havonta"
Hát, ez tényleg borzasztó munkahely lehet másfél millió fizetéssel...
Nem tudom, hol élsz te, ha szerinted mindenkinek Youtubernek kellene lennie, de tuti valami delúziókban szenvedő kistini vagy.
"Ha ének órákra jársz, rengeted feldolgozást készíthetsz ami lehet akár remix,éneklés,hangszeren játszás. Ezek mind mind milliós nézettséggel bírnak youtubeon ahol nézettség + szponzor miatt jóval többet keresnek mint másfél millió."
Javítsatok ki, ha tévedek, de elég sok rock feldolgozást hallgatok youtube-on, és mindegyiknek a leírásában ott van, hogy az eredeti alkotóé minden kredit, és ők semmilyen módon nem profitálnak belőle. Úgyhogy szerintem az nem egészen legális, hogy valaki kiad egy dalt, én változtatok rajta kicsit, feltöltöm, és kapom utána a pénzt.
Persze ez valójában 300ezer ft, de akkor jöttek volna a hozzá szólások, "hogy én 1 milliót" keresek. Nem ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy miért nem erőltetnek olyan tárgyakat amivel kényelmesebb életet lehet élni?
Ha valaki élsportoló, Amerikába bevándorlási vízumot is kaphat.
Kérdező, miért nem mutatod meg, hogy ilyrn egyszerű? Senki nem tart vissza, kezdjél neki tartalmat gyártani, majd 5 év múlva megnézzük, hogy mire jutottál.
Ne az iskolát hibáztasd. Vagy szerinted akik befutottak, minden nap 4 énekórájuk volt?
A kérdező láthatóan csak azokat látja, akik befutnak, mert ezekről szól a média. Pedig a sport és az éneklés épp két olyan terület, ahol a pályára lépők döntő többsége (szerintem legalább olyan 80%) végül nem tud érvényesülni, belebukik, vagy legalábbis normális megélhetést nem tud a pályából kicsiholni.
Én kézilabdázókat ismerek, s tőlük tudom, hogy lényegében csak az NB-I-es játékosok keresnek annyit, hogy pusztán ebből meg tudnak élni. És magas fizetés még az NB-I-en belül is csak a csúcs csapatokban van. Az NB-II-ben és az alatt már más munkahely is kell. Vagyis csak a legjobbak járnak jól, az a legjobb száz-százötven kézilabdázó, és ők is csak addig a 15 évig, amíg csúcsformában vannak. Utána le is út, fel is út. A többieknek pedig még ennyi sem jut, soha nem profitálnak a sportból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!