"Hát lehet, hogy te csak úgy dobálózol a havi százezrekkel, de nekem, mint pedagógusnak nagyon nem lenne mindegy, hogy mondjuk az albit havi plusz vagy mínusz százezerből kell-e kicsengetnem..."
Higgy nekem, hogy teljesen mindegy lenne, mert akkor máshol inflálnád az életszínvonaladat, és nem a saját albérlet lenne a normalitás, hanem mondjuk a saját autó vagy a nyaralás vagy akármi.
Anyám is tanár volt, és képzeld el, hogy a 20-as éveiben kollégiumi nevelőtanár volt, így oldotta meg a lakhatását.
Csak az tud a pályán tartani, hogy mit akarok elérni 3 meg 5 év múlva ebben a szakmában.
"Csak az tud a pályán tartani, hogy mit akarok elérni 3 meg 5 év múlva ebben a szakmában."
Engem nem az tart a pályán.
Elképesztőnek tartom, hogy az emberek szerint az teljesen rendben van, hogy egy tanár este meg hétvégén tart még magánórákat. És még fel vannak háborodva, hogy nem adóznak belőle. Szerinted egy bejárónő, egy fodrász vagy egy orvos mennyit adózik a magánprakszisából?
Technika szakos barkácsoljon? Mit?
Egyedül a matekra meg a nyelvre van igény magánban, az összes többi tanár nem nagyon tud magánórát adni. Meg persze lehet, hogy nem is akar már este ezzel foglalkozni.
Szerintem is az lesz, hogy lesznek a magániskolák. Aki meg tudja fizetni kap normális oktatás, aki nem, az meg ellébecol az állami oktatásban. Már most is a gimnáziumok 50-50 %-a magán-állami.
teljesen más a célja az iskolai oktatásnak és a magánoktatásnak
iskolai keretek között kevesen készülnek nyelvvizsgára például célirányosan
az ilyesfajta tehetséggondozó tutoriális rendszerhez bárhol motivált céllal rendelkező diákok kellenek
"a gimnáziumok 50-50 %-a magán-állami"
Ez komoly? Honnan van az adat?
"iskolai keretek között kevesen készülnek nyelvvizsgára például célirányosan"
Mihez képest? Szerintem mindenesetre jóval többen, mint ahányról egy kívülálló gondolja.
25-ös onnan az adat, hogy a gyerekem most tanul tovább, és a városban kb. ennyi a magán és állami gimik aránya.
A továbbtanulási tanácsadó mindenkinek a magángimiket ajánlgatja, mert az jobb, és amúgy meg oda tuti felveszik, mert nincs akkora túljelentkezés. Ja, persze, mert havi 60.000 ft-ot azért nem mindenki fizet ki.
"Mihez képest? Szerintem mindenesetre jóval többen, mint ahányról egy kívülálló gondolja."
ahhoz képest, hogy a magántanárhoz járók 100%-a azért fizeti az órát
"a városban kb. ennyi a magán és állami gimik aránya"
Egy bizonyos város még nem mérvadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!