"Arra senki nem gondol, hogy a korrepetalasok utan jaro penzbol nem adozzak, mert csak zsebre vagjak. "
Te meg arra nem gondolsz, hogy napi 8-10 óra munka UTÁN áll neki korrepetálni a családi és szabadideje kárára, mert NEM TUD MEGÉLNI bzmeg!
Idióta.
Azért egy testnevelés, ének, rajz vagy technika korrepetálásra kíváncsi lennék...
Meg arra, hogy a tanár, aki a munka és a saját családja mellett még az idős szüleit is gondozza, esetleg tartós beteg van a családjában...
Igen de már most is az. Valamelyik tanárunk azt mondta, hogy a tanárok 1%-a csak érettségivel tanít…
Tanárszakos vagyok (nem sokáig leszek az, jövőre átjelentkezek), az egyik tárgyam viszonylag ritkább, a szakpáromon összesen 5-en kezdtünk, 4-en vagyunk és elég valószínű, hogy ez még lejjebb fog csökkenni. Alapból kevesen jelentkeznek tanárképzésre, na még amennyi abból el is végzi és el is megy iskolába tanítani… Nagyon kevés. Tök egyértelmű miért, de úgy látszik, eszük ágában sincs változtatni rajta. Ja és több tanárszakos ismerősöm is a magántanítást emlegeti, egyébként én is így vagyok vele, csak eddig úgy gondoltam, esetleg pár évre elmennék iskolába is, de most már tudom, hogy biztosan nem.
#12: Testnevelés: edzősködés.
Ének: zeneiskola.
Rajz: rajztanfolyam. Emellett gyakran művészek is. Az én középiskolai rajztanárom festő volt.
Technika: ezermesterkedés.
"Eközben a többi diplomás ehhez képest heti 40 órában megkeresi!"
Nemigazán van a diplomás béreknek harangalakú eloszlása. Van néhány piacképes szakma, meg a sok töltelék. Műszaki, orvostudomány és a pénzügy. Ezek keresnek kiemelkedően, a többiek nagyjából úgy keresnek, mint egy tanár.
Nagyon sok pedagógus gyermeteg kép alapján választja ezt a pályát, miközben soha senki nem ígért olyat, hogy ezzel jól lehetne keresni, pláne a közoktatásban.
Ha most egy százassal magasabb lenne a bér, mint mondjuk egy pályakezdő szoftvermérnöknek, akkor az meddig tartana, amíg rájössz, hogy havi plusz 100 ezer forint az nagyjából semmi látványosra nem elég? Akkor hol lenne a megéri nekem tanítani határa?
"Ha most egy százassal magasabb lenne a bér, mint mondjuk egy pályakezdő szoftvermérnöknek, akkor az meddig tartana, amíg rájössz, hogy havi plusz 100 ezer forint az nagyjából semmi látványosra nem elég?"
Hát lehet, hogy te csak úgy dobálózol a havi százezrekkel, de nekem, mint pedagógusnak nagyon nem lenne mindegy, hogy mondjuk az albit havi plusz vagy mínusz százezerből kell-e kicsengetnem...
Max annak akinek nem
lesz pénze, fizetős oktatás lesz mindenhol ha így haladunk.A gazdag gyereke fog tanulni, a szegényé meg nem, ilyen egyszerű a képlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!