Magyarországon (Japán mintára) be kellene vezetni az általános és középiskolai tanulók számára az egyenruhát?
#21 Hivatalosan az iskola egy oktatási ÉS nevelési intézmény. Az iskolának IS dolga a nevelés.
Egyébként meg ettől eltekintve, mit segítene a neveletlen kölykökön az egyenruha? Akkor majd bsztatják azt, akinek szrul áll az egyenruha, aki dagadt, aki sovány, aki béna tesiből, akit bekísér a szülő, akit nem kísér be a szülő, aki szemüveges, vagy bármi egyéb. Mivel vagyunk beljebb, ha a gúnyolódási alapok közül kiveszünk egyet, amikor van végtelen sok másik?
Nekem van egy barátnőm, aki koreai, és náluk is volt egyenruha, még az egyforma frizura is kötelező volt a suliba. Őt speciel azért csúfolták, mert ezek az előírt dolgok nem álltak jól neki.
El kell fogadni, hogy nincs egyenlőség. Ha én elvesztem a lábam, akkor nem kell mindenkiét levágni, mert az nonszensz. A toleranciát kell elsajátítani. Hosszútávon sokkal célravezetőbb, mint takargatni, hogy bsztunk a gyereknevelésre, mindenki egy sggfej, ezért akinek jobb lehetőségei vannak, azt is muszáj visszaszorítani, mert nem tanította meg neki senki, hogy ne legyen egy fsz...
22. Nem kellene ezzel védekezni már, hogy az iskola dolga is a nevelés. A szülő szülte a gyereket, az ő FELELŐSSÉGE.
"Felelős vagyok a rózsámért."
Egyébként is, a tanárok ön nagyon nagy teher van így is, nehogy már nekik kelljen a szülő dolgát is elvégezni.. Sosem értettem, az ilyen szülő minek is szül gyereket. CSOK-ért? Szánalmas. 🙄🙄
#23 Ez nem védekezés, hanem egy tény, hogy ez a dolga az iskolának RÉSZBEN. Ráadásul fontos szocializációs tér az iskola a gyereknek. Ott sajátít el azt, hogy hogy viselkedjen mások között, ami nem a családja. Teljesen más közeg, és a tanulás közben kell valaki, aki kontrolálja, és ez az iskolai közegben a tanár. Valakinek ezt is kell csinálni, és nincs ott az iskolai órákon a szülő a gyerekkel, hogy csak ő neveljen.
Egyébként funfact, de tanári pályára készülök. Nem véletlenül vannak olyan tárgyaink, hogy nevelésszociológia, neveléspszichológia, családi életre való nevelés, meg ilyenek.
A kommentem azon részét, ami arra épült, hogy miért nem segít az egyenruha akkor sem, ha ignoráljuk az iskola nevelésben betöltött szerepét, azt meg szépen ignoráltad. :)
#26 Szóval a többi kisgyerekre tolod a problémás gyerekek nevelésének felelősségét, de egy tanár nem nevelhet, nem az a dolga. Szép.
Egyébként csak a szegénységről írtál, mint csúfolódási probléma,(ha jól látom) de azt meg nem oldja meg az egyenruha. A gyerekek találkoznak sulin kívül is, és valakit simán kiutálhatnak, mert nincs pénze xy programra(velem speciel volt ilyen alsóban). Még a szegénység miatti bullyingot sem oldja meg az egyenruha. Aki szegény, vagy legalábbis a környezetéhez képest az, az mindenhogy látszani fog. Ezért fontosabb a tolerancia, meg ilyenek...
28. Félreértesz, de nagyon. A tanár is nyilván kell nevelje a gyerekeket, a szülő után. :)
A diákok viszont közös erővel, a tanár után álljanak ki egymás mellett, hogy ne történjen semmilyen öngyilkossági kísérlet, stb. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!