Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mikor lesz ennek vége?

Mikor lesz ennek vége?

Figyelt kérdés

Szóval, viszonylag jó iskolába jár a fiam Budapesten, és még csak szeptember vége van, de már 2 hetet hiányzott az iskolából mert megfázott az iskolában, egyáltalán nincsen fűtés, és kérlek senki ne mondja hogy nincs hideg mivel panelban lakom és itt is bekapcsolták már pedig nem szokták még szeptemberben! Jól fel van öltözve, rétegesen, de 8-9 órát a hidegben, úgy hogy azt mondja süvít a hideg hiába csukják be kegyetlen! Rengeteg hiányzó van, en őszintén nem szerettem az online-t de most még az is jobb lenne, olyan betegségeket szedhetnek össze ami egész életben megmarad.

Lehet ezt akarják elérni hogy inkább online-t akarjunk?! Mert ennek semmi értelme hogy szét fagynak, ti tudtok valamit, hogy mi lesz, vagy valamit?!

2022. szept. 28. 22:23
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Gyerekek, a fiam kabátba ült, 9 órát!! És azt mondta olyan mintha az utcán ülne kint! Én biztos nem fogok semmire össze dobni, nem elég ez az irgalmatlan kiadás meg iskolát is fűtsek? Ennél jobban nem lehet fel öltözni, és hagyjuk azt hogy más országban hogy van, ott ahhoz vannak szokatva, nagyon remelem hogy online lesz, hiába mondja hogy nem lesz, és mégis honnan tudod azt?
2022. szept. 29. 00:25
 12/27 anonim ***** válasza:
27%
Azért, mert ha online lenne, akkor otthon kéne jobban fűtened, és az megint nem jó.
2022. szept. 29. 00:37
 13/27 A kérdező kommentje:
Igen és szerinted ez érdekli a kormányt? Istenem inkább itthon fizetek többet minthogy a gyógyszerekre költsem
2022. szept. 29. 09:18
 14/27 anonim ***** válasza:
88%
#5 nem emlékszem, hogy valaha kabátban ültem volna órán, pedig 99 és 21 között közfenntartású intézményben senyvedtem. Bár szerintem sem politikai kérdés az extrém magas gázár.
2022. szept. 29. 09:26
 15/27 anonim ***** válasza:
89%

Nincs pénz fűteni. XDDD

Tudjátok ti hány MILLIÀRDOT kapnak a szakképzési centrumok? Én beszéltem nem egy oktatóval, és mind azt mondta, hogy Magyarország oktatásàra az Unió rengeteg pénzt ad. Valamelyik éven a DSZC kancellárja például több szàzmillió forinttal nem tudott elszámolni a támogatásból, mégis ő ül ott még mindig.

De mi van azokkal az iskolákkal, akik SZC-n kívüliek, mert vallásos intézmények? Megsúgok valamit. Őket is bőkezűen támogatja az állam, és az egyház is. Plusz a szülők is fizetnek. Gimibe egyházi iskolába jártam, és minden évben kemény pénzeket fizettek a szülők azért, mert vallásos az intézmény, pedig nem magàniskola volt.

Most felnőttképzésen járok katolikus iskolába, és olyan az egész kívülről, mint egy palota. Szobrok vannak az udvaron, minden frissen felújítva, a tanműhely elképesztő stb. De fűtés nálunk sincs egyáltalán.

Aki tényleg elhiszi, hogy nincs pénz fűteni az tényleg idióta, és megette akkor a főni hazugságait MEGINT. Bőven lenne pénz fűteni, csak könnyebb azt mondani, hogy nincs, és ellopni azt a részt is. Higgyétek el az igazgató úr a saját irodájában biztos nem fàzik, neki van bent fűtőtest biztos, és nála van 25 fok is, a ti gyerekeiket/vagy esetleg ti magatok/ meg tűritek a 10 fokos termet. Nálunk a szék is olyan hideg, hogy felfàztam, és ezzel kínlódok most. Fogok vinni innentől kezdve székpàrnàt, meg a munkahelyem adott egy hatalmas nagykabàtot, abban fogok bent ülni órán, az autóba meg már régen betettem az ülésfűtést. Oda járok ki melegedni.

2022. szept. 29. 10:36
 16/27 A kérdező kommentje:
#15 Én tudom hogy igazad van, és hogy ellopják a pénzt ezzel is tisztában vagyok, viszont ez nem vigasztal mivel a fiam meg mindig beteg, remelem minél hamarabb online lesz
2022. szept. 29. 10:57
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Vidd át olyan iskolába, ami nem állami fenntartású, hanem alapítványi, egyházi vagy nemzetiségi! Az állami iskolák egyre rosszabbak lesznek a jövőben, a nem államiak pedig egyre jobbak. A jó tanárok is a nem államiba mennek dolgozni és azok a diákok, akik megtehetik pénzügyileg szintén nem mennek államiba. A jövőben úgy fog kinézni a magyar oktatás, hogy a hátrányos helyzetű családok gyerekei járnak majd az állami sulikba, ahol a rosszabb tanárok tanítanak majd, illetve az állami iskolák tárgyi feltételei is egyre rosszabbak lesznek. A nem állami sulikba pedig a másik véglet fog kialakulni. Egyre jobban polarizálódni fog az oktatás. Erre kell felkészülni. A fűtés is ennek a folyamatnak az egyik tünete. Ha megteheted, hogy nem államiba járatod a gyereked, akkor semmiképp ne járasd oda! Ha nem teheted meg, akkor ez van. Magyarország jelenleg ilyen. Az államtól semmiképp ne várj semmi konstruktív megoldást!
2022. szept. 29. 12:57
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

17, katolikus iskolába járok, és mint írtam nálunk sincs fűtés egyáltalán, nem is lesz. Mondták. Fentebb írtam, minden szuper, az épület állapota, a műhely, felszerelés, még lakossági szolgáltatàst is kínál az iskola, és elégedett is vele a város, de fűtésre nálunk "sem telik". Pedig a katolikus egyház nagyon nagyon gazdag, meg nyomja még pluszban az állam is őket, meg ők is kapnak egyéb támogatást, mert nyernek meg pályázatot, stb.

Én egyébként szándékosan jöttem át ide. Ezelőtt ezen a szakon állami iskolába jártam, ugyanígy felnőttképzésen, de ott szó szerint semmit nem tanultunk, és autószerelő létünkre semmilyenféle felszerelés nem volt az iskolában, nem hogy autó, meg lakossági szolgáltatàs. Itt egy hónap alatt többet tanultam, mint ott félév alatt.

Ja, meg maga az iskola is omladozott, àzott, büdös volt, penészes/a penész rendkívül káros az egészségre/, omlott a vakolat, szar volt a tanár, stb.

2022. szept. 29. 13:13
 19/27 anonim ***** válasza:
63%

Egyáltalán nem releváns az egyházi fenntartású suli, közismerten 2-3x alles támogatást kapnak egyes helyeken. Vagy ott van pl. a Mátrix felnőttképző központ (én is voltam ott), ami szó szerint egy mesterségesen létrehozott pénzmosoda, még hír is volt róla.

De iskola és iskola között is nagy különbség lehet, mivel az üzemeltető és a fenntartó szerepköre szeparálva lett, és most egyes iskoláknál a kettő különbözik, ami miatt zéró a rugalmasságuk, sok helyen alapvető dolgokra nem jut szabályos módon pénz.

Rohadtul nincs többletkeretük 5-10x-es energiaárra. Ahol van is pénz, ott kötött felhasználású pályázatokból csurran-cseppen, de az egy másik zseb.

Amit említettél, olyan inkább az egyetemeken zajlott széleskörűen. Ott lényegében a rendszerbe volt kódolva a korrupció, közalkalmazotti bértábla mellett nem sok kompetens embert lehetne ott tartani. Ezért is van az, hogy a szocik és a fidesz is át akarta/akarja alapítani a rendszert alapítványira, ahol gazdálkodásra vannak kényszerítve az egyetemek, cserébe egy fokkal kevésbé kézzelfogható a korrupció.

Az alapítványi fenntartású iskolák az egy más kategória, ott simán csak a hűbérúri rendszer a lényeg, hiszen egy átlagos magyar iskola nem termel olyan bevételt, ami felett gazdálkodni kellene.

2022. szept. 29. 13:41
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát, volt sok oktatóm, és mind érdekes módon azt mondta, hogy évente többször is kap az iskola/szakképzési centrum többszöri támogatást. Például a DSZC honlapján fent is szokott néha lenni, hogy megint éppen milyen pályázatot nyertek meg, és mennyi pénz az. Én meg nem hiszem el azt, hogy több milliárd forintból nem telik fűtésre. Ok, Orbán ezt mondja, de ennyi. Neki úgy kell elhinni mindent, mint egy bolondnak a sárga házban.

Ezt is max a néppel etetik, ti meg tűritek azt, hogy a gyereketek két hetente beteg, mert az iskolában van 5 fok, és abban kell lennie 8-9 órákat.

Én a kölyköm miatt nem aggódom, mert nincs, én meg már felnőtt vagyok, mint írtam én megoldom/ülésfűtés, nagy munkáskabát, székpàrna/, meg nekem nincs is 8-9 órám, de egy általános vagy középiskolàs tanulónak teljesen más. Értük a szülőknek kéne kiállni, és kicsapni a cirkuszt, hogy legyen fűtés, de mindenki csak ül a babérjain, és várja a csodát, és eszi a kamut, hogy "jaj, szegény iskolának nincs pénze fűteni :/". Jaj, szegény Orbán Viktornak meg hitel van a nyakában. :D Kb egyformán reális a két mondat.

2022. szept. 29. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!