Milyen ilyen gimit ismertek?
A szempontok:
-Budán legyen lehetőleg(vagy még jobb ha Óbudán)
-inkább humán beállítottságú
-ne legyen szélsőségesen liberális vagy konzervatív
-nem versenyistálló, de azért színvonalasabb
-illetve előny lenne ha németből tudnék felvételizni, és lenne spanyol második nyelvnek.
Ha ismertek ilyen iskolát, kérlek segítsetek :) (ha pár dologban eltér, azt is nyugodtan leírhatjátok)
II. Rákóczi (II. ker.): haladó német nyelvi előkészítős tagozat. Németből van szóbeli felvételi, és második nyelvnek választható a spanyol. Színvonalas suli, tavaly 52. volt a HVG 100 legjobb középiskola listáján. Nyelvoktatásban jó a Rákóczi.
Óbudai Árpád: német nemzetiségi tagozat. Szóbeli felvételi német nyelvből van, 2. nyelvként választható a spanyol. Az Árpádban elég erős a reál oktatás és a felvételi ponthatár is elég magas.
Baár-Madas Református Gimnáziumban is van haladó német tagozat, de ott nincs spanyol.
Budán a Sashegyi Arany János Gimnáziumban van humán tagozat, de spanyolul nem lehet tanulni.
A Kosztolányi pedig indít társadalomtudomány tagozatot emelt óraszámú magyar nyelv és irodalom és történelem oktatással. Ott az első idegen nyelv az angol (kezdő és haladó szintről) 2.nyelvnek választható a spanyol és a német is.
"előny lenne ha németből tudnék felvételizni"
Nem felvételizned kell, hanem a szüleiddel együtt felkeresni az igazgatót és beszélni vele, hogy átvenne-e.
A spanyol tényleg leszűkíti a keresést. És tudom, nem ezt akarod hallani, de én inkább az oktatás színvonalára helyezném a hangsúlyt, nyelvet már annyi más úton tudsz manapság tanulni.
Veres Péter elég jó hírű iskola, és biztos van humános osztály is. Én is egy "reálosnak" mondott iskolába jártam, de humán osztályba. A jó oktatás minden pénzt megér a későbbiekre nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!