Hogyan kell tanulni?
Lehet, hogy elsőre furán hangzik a kérdés, de én soha életemben nem tanultam. Mindig jó tanáraim voltak, elmagyarázták az anyagot, meséltek, mintha nem is órán lettem volna, szóval akkor megjegyeztem, otthon csak átnéztem. A verseket is elolvastuk órán, a Walesi Bárdokat is csak néhányszor olvastam el otthon, és még mindig tudom, pedig már jópár éve volt.
A mostani magyartanárom viszont csak kivetíti a táblára a szörnyen unalmas és csúnya PPT-t, hogy írjuk le. Én látványos PPT-ket szoktam csinálni, konkrétan meganimálom amit leírok, mintha egy-egy dia egy-egy képkocka lenne. Mint egy rajzfilm felirattal. A felirat csak ott van, nem mozog, csak megjelenik, emberalakokat szúrok be és velük "játszom el" a sztorit.
Visszatéve a lényegre, mindent csak leirat a füzetbe, aztán tanuljuk meg. Konkrétan azt se tudom hol tartunk, de kedden dogát írunk, és én nem tudom hogy kell tanulni. Hogy álljak neki? Már olvasgattam, de semmi nem maradt meg belőle. Csináljak tanuló kártyákat? Ti hogy tanultok?
Erre én is gondoltam, csak az a baj, hogy az ilyeneket 1-2 hétig szoktam csinálni, egy hétvége alatt esélytelen, hogy végezzek vele :(
De köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!