Fel vennének ilyen átlaggal az ELTE Apáczai Csere János- ba?
Tavaly év végén 4-es átlagom volt, egyedül matekból voltam 3-as. (Azokból a tantárgyakból amiket állítólagosan néznek.)
Humán tagozatra szeretnék menni.
Nyelv- 4
Irodalom/ Nyelvtan- 4
Történelem- 4
Matematika- 3
Földrajz- 4
Biológia- 3
Fizika- 4
Kémia- 3
Tudom, ez elég gyengének tűnik, de azt hallottam ha idén össze hoznám az akár kitűnő bizonyítványt és a felvételit megírnám jóra akkor lenne rá esély, hogy behívjanak szóbelizni.
Apáczai tavalyi pontszámítás HUMÁN tagozaton:
matematika feladatsor: 25 pont
magyar nyelvi feladatsor: 50 pont
Szóbeli: 25 pont
Hozott pontok: 10 pont
A hozott pontszám kiszámítása (mindegyik tagozaton): a 7. tanév végi és a 8. félévi osztályzatok összege a következő öt
tantárgyból, osztva 5-tel. Az öt tantárgy: magyar nyelv és irodalom (átlagolva), matematika, történelem, idegen nyelv és a
természettudományi tantárgyak közül az, amelyikből a legjobb eredményt érte el a felvételiző.
Az a szerencséd, hogy az Apáczaiban a hozott pontok nem számítanak sokat. Egy szuper jó magyar írásbelivel és szóbelivel, és egy szintén nagyon jó matek írásbelivel lehet esélyed. A többi jelentkezőhöz képest ponthátrányból indulsz. Kitűnő és jeles tanulók szoktak ide jelentkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!