Szakot váltottam, neptunon belül még ott van a másik szak is, ez normális?
2021. Szeptemberében elindultam egy egyetemi szakon, amelyet elvittem vizsgákig le is tettem őket, majd passzíváltattam a februárban kezdődő félévet. Nyáron beadtam a szakváltási kérvényt és fel is vettek. Azonban amikor belépek a neptunba, bal felül tudok lépkedni a képzések között. Ez miért van? Nem adtam le teljesen a másik szakot? Nem lesz ebből problémám ugye? Mivel direkt első félév után elhatároztam magam, hogy ne kelljen fizetési kötelezettséget vállalnom, ha 1nél több félévet használnék el azon a szakon. (Állami ösztöndíjas mind 2)
Ui.: Az, hogy passzívvá tettem a félévemet, ugye nem számít bele állami ösztöndíjas félév felhasználásába? Mivel olvastam, hogy 1 félév után még probléma mentesen lehet kiíratkozni, vagy szakot váltani fizetési kötelezettség nélkül.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ha elvégezted volna az egyetemet, majd kezdtél volna egy másik szakot, akkor is ott lenne, az az „előéleted” része. Ennek az a jelentősége, hogy a másik szakon elvégzett tárgyakat adott esetben el tudod fogadtatni, fejből meg nyilván senki nem tudja a tárgyak adatait (ezeket régen az indexben vezették, de már nem sok helyen van), így ezek megmaradnak ebben a formában a NEPTUN-ban.
A passzív félév nem számít sehova.
Egyébként ha esetleg nem fejeznéd be ezt a szakot sem, akkor sem képződik visszafizetési kötelezettséged, ugyanis a féléveket ugyanúgy ledolgozhatod, mintha elvégezted volna.
Nekem is így van.
Minden éven beadtam az ösztöndíj miatt, de sose iratkoztam be, mert oké volt minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!