Most váltottam kontaktlencsére, és a +0.5 cylinder nincs
meg a kontaktlencsében, amitől a vízszint a cylinderes
szemem felé dől. Ez normális?
Figyelt kérdés
Még csak szoktatási időszakban vagyok, és a két óra lencsében dolgozás közben észrevettem, hogy teljesen ferdén van előttem az asztal, a laptop, minden.
Az optikus azt mondta, hogy ez a 0.5 cylinder nem korrigálható kontakt lencsével, na de ez igy normális?
Visszavéve 2 óra után a cylinderes szemüvegem, most meg hányingerem van, bár legalább egyenes a kép.
Volt valaki hasonló helyzetben? Ez így elsőre elég ilyesztő, főleg, hogy csak sportoláshoz és néha vezetéshez(napszemüveget szeretnék hordani) hordanám.
Mi úgy tanultuk, hogy a lencse behelyezve kicsit nyomja a szaruhártyát így ilyen kis cylinder értéket semlegesít. Szerintem egy pár napot még kísérletezz vele. Ez a ferde padló érzés hátha elmúlik. Szerintem nem kéne, hogy ezt érezd, és nem a hiányzó cylinder miatt érzed ezt. De nem vagyok szemész. Ha biztosat akarsz pár nap múlva kérdezz meg egy szemészt.
2022. márc. 31. 15:02
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy válaszoltál. Igazából amiatt gondoltam, hogy a cylinder miatt látok ferdén, mert csak az tér el a szemüvegnél és lencsénél.
Még próbálom persze, azért nem dobnék ki csak úgy ablakon 2 doboz lencsét az első 2 óra után. :)
Holnap kicsit tovább bent hagyom majd.
2022. márc. 31. 20:48
3/8 anonim válasza:
Szívesen. Leírod, hogy milyen korrekciót írtak fel jobb, és bal szemedre?
Milyen értékei vannak a szemüvegednek és milyenek a kontaktlencsédnek?
2022. márc. 31. 21:41
4/8 A kérdező kommentje:
Ugyanolyan mindkét szemem, a lencse is és szemüveg is -1.5 dioptria, az utóbbin pedig még ott a bal szememnél a +0.5 cylinder, 180 axis.
2022. ápr. 1. 06:18
5/8 anonim válasza:
Esetleg azt próbálhatod ki a szemészeten, vagy ahol van szemüvegszekrény, hogy szemüvegben felpróbálsz egy olyat, ahol nincs cylinder. Ha ott is tapasztalod a ferdülést, akkor valószínűbb, hogy tényleg ennek hiánya okozza.
2022. ápr. 1. 10:19
6/8 A kérdező kommentje:
Ilyenről még nem hallottam, hogy van ilyen próba szemüveg.
Azt tudod esetleg, hogy melyik optikákbam lehet ilyen?
2022. ápr. 1. 21:28
7/8 anonim válasza:
Az a helyzet, hogy kontaktlencsében nem láthatod ferdének a tárgyakat, mert közvetlenül ott van rajta a szemgolyón. Szemüveg azért torzít, mert távol van a szemtől. Egyszerűen arról van szó, hogy megszoktad a szemüveg torzítását és most furcsának találod a normálisat.
2022. ápr. 2. 01:29
8/8 anonim válasza:
a próbaszemüveg az, amit a szemész rád rak, ilyen van azokban az optikákban is, ahol van szemvizsgálat, többnyire.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!