Nagyon beparáztam, kellene tennem valamit?
Állj. Nyugi. Először is azt kell mondjam el vagy tájolva. Általánosban nincs akkroa követelmény, hogy órűkat kelljen ülni a könyvek fölött, főleg ha mége szed is van. De gimiben már többet kell tanulni, mert sokkal jobban kérdezik, több a házi, több a dolgozat. Nem tudom te miért hitted, hogy olyan lityi-lötyi szinten megy majd, mint általánosban. Ébredj fel kicsit.
A lelki probléma megint más. Próbáld kiheverni és összeszedni magad, mert emiatt sajnos nem fog megállni a világ, a nagybetűs Életben sem úgy mennek a dolgok, hogy te most hullámvölgyben vagy és emellett zuhansz lefelé te is. Nem. Gondold át mi fontosabb, bánkódni és rontani-rontani, vagy elkezdeni megemészteni a dolgokat és szinten tartani, visszahozni magad. Nem a levegőbe pofázok ám, nekem halt meg családtagom már általánosban, tudom fáj az élet, de menni kell tovább.
Nem mindig lesz olyan se, hogy valaki-valami átsegít a rossz napokon, ilyenkor vegyél erőt magadon bármennyire is nehéz és tanulj többet. Idővel belejössz, hogy mit hogyan is kéne, de a gimi már nem arról szól, hogy suli után hazaérek, ledobom a cucot, fél óra alatt összekaparok vaalmit, amire még így is megadják a jó jegyet. Kicsit legyél reálisabb, embereld meg magad aztán hajrá.
Én is tudom,hogy mit érzel,mert anno nekem is voltak ilyen gondjaim.De annyit tudsz tenni,hogy a rossz dolgokat lerázod magadról,minden negatívumot,és csak POZITÍVAN gondolkozol.Az osztálytársak meg sokat fognak változni,már a félév végére is.Most fogtok összecsiszolódni.Még csak 1 hónapja tart a suli.
Sajna a jó egyetem ára a tanulás,már most is.2-3 óra naponta még nem olyan húzós,majd hétvégén és a hamarosan következő őszi szünetben fellélegzel.Lebegjen a cél a szemed előtt,aminek ára van,de ezzel alapozod meg az életed nagyrészét.Tehát megéri!!!Hidd el!Ne foglalkozz senkivel és semmivel.Tanulj,és meglátod hamarosan már nem fogod ilyen szürkén látni a dolgokat.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!