Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A három hiányzásba bele...

A három hiányzásba bele számít, ha zh miatt hiányzok?

Figyelt kérdés
Ugye az van, hogy gyakorlatról max háromszor lehet hiányozni. Nekem van olyan, hogy gyakorlati és elméleti óra ütközik, ilyenkor a gyakorlatra járok be. Na van olyan tantárgyam, amiből van gyakorlat is meg elmélet. Tegnap a gyakorlati órán azt mondták, hogy 2 zh-t írunk a félévben, elméleti óra idejében. Viszont nekem az az elméleti óra ütközik egy tök más gyakorlattal. Nyilván meg kell írni a zh-t, ez nem kérdés, de ha én emiatt hiányzok gyakorlatról, akkor az beleszámít a háromba?

2022. szept. 8. 09:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A hiányzás az hiányzás, beleszámít.
2022. szept. 8. 09:21
 2/13 A kérdező kommentje:

Jó, akkor jól gondoltam.

Akkor nagyon tartogatni kell azt a fix egy hiányzásom, ami nem ez a két alkalom

2022. szept. 8. 09:42
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy bent a gyakorlaton, az hiányzás, bármi is az oka.
2022. szept. 8. 09:42
 4/13 anonim ***** válasza:

Jobb lenne megkérdezni az oktatódat inkább erről.

Ha nem mész be akkor az valóban hiányzásnak számít, csak nem mindegy, hogy ő miképp értette ezt a hármat.

Nálunk azt jelentette, hogy 3at hiányozhatunk igazolatlanul, azon felül pedig igazolást kell hozni.

Ezt jobb volna megkérdezni.

2022. szept. 8. 09:44
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Én igazolást kérnék ott, ahol kötelező (és halaszthatatlan) a jelenlétem, és azt vinném a másik helyre. (Nyilván senki nem tud egyszerre, egy időben két helyen jelen lenni, ez fizikai képtelenség.)

A másik helyre (ahol nem vagyok jelen) vinném az igazolást, és vagy azzal együtt megírnám ott helyben a ZH-t (témazárót, röpdolgozatot, bármit), vagy időpontot kérnék - ez csak attól függne, hogy 1. mire adnak lehetőséget a követelménytámasztó fél szabályai 2. én mennyire készültem fel a témából. (Nyilván le se érdemes ülni az asztalhoz megírni a felmérőt, ha csak egyesre, elégtelenre, nem megfeleltre tudod megírni a dolgozatot.)

2022. szept. 8. 09:48
 6/13 A kérdező kommentje:

Tervezem megkérdezni, hogy ez minek számít. Csak felmértem a terepet, hogy ez mennyire lenne idióta kérdés. :D

Mindenesetre annyira nem aggódom, mert nem vagyok beteges típus, szóval más hiányzásra igen pici az esély.

2022. szept. 8. 09:50
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem van olyan, hogy gyakorlati és elméleti óra ütközik, ilyenkor a gyakorlatra járok be."

. Értem, átérzem, de ez sajnos nem kifogás. Gondolom, Te állítod össze az órarendet, és ott nem kellene ütközésnek lennie.

2022. szept. 8. 10:34
 8/13 A kérdező kommentje:
Az elmélet egy időpontos volt, a gyakorlatra lett volna másik időpont, ami ütközött volna egy másik gyakorlattal, szóval ha akartam volna se tudtam volna ennél optimálisabban felvenni. :D
2022. szept. 8. 11:55
 9/13 anonim ***** válasza:

Akkor nagyon érdekesen állították össze a kurzusokat... Vagy még az lehet, hogy amit felvettél gyakorlatnak az előadás idejébe, az nem kötelező (illetve szabadon választott). Kizártnak tartom, hogy két kötelező jellegű órát egy időben hirdessenek meg, már pedig az előadások ideje jellemzően fixen 1 alkalom.

Mindenesetre mindegy, a "te sarad", hogy szarul raktad össze az órarendet. Lehet, hogy a tanár méltányolni fogja, de lehet, hogy nem fog neki örülni, hogy nem jársz be elméletre.

Amit még esetleg tehetsz: van pótZH-ra lehetőség, azt általában a vizsgaidőszak eleje táján szokták meghirdetni, tehát megteheted azt, hogy az egyik ZH-t kihagyod, majd a pótot megírod.

2022. szept. 8. 13:07
 10/13 A kérdező kommentje:

Csak kötelező tárgyakat vettem fel. Semmi szabadon választható, vagy kötelezően választható, vagy tesi nincs az órarendemben. (Első félévben nem bátorkodtam ilyenekkel)

Amúgy tanárin vagyok(egyébként magyar-matek szakpárral), és más felsőbb évesek, akikkel beszéltem mondták, hogy kb lehetetlen lesz ütközés mentes órarendet összerakni, az már szerencsés eset, ha elmélet és gyakorlat ütközik csak.

Annál, aki az elméletet tartja rákérdeztem e-mailben még rögtön a tárgyfelvétel után, hogy baj-e ha nem járok be elméletre, és az volt a válasz, hogy nem.

2022. szept. 8. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!