Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kreditbeszámítási kérelmnél a...

Kreditbeszámítási kérelmnél a felsorolt tárgyak belefognak szólni az év végi átlagomba?

Figyelt kérdés

Tehát a kérdésem az lenne hogy van sok tárgyam amit már egy másik szakon teljesítettem. A mostani szakom hasonló és sok tárgyam már kész van. Viszont nem sikerültek a legjobban, és év végén szeretnék hajtani az Ösztöndíjra ezért érdekelne hogy a Kreditbeszámítási kérelemnél felsorolt tantárgyak belefognak számítani az év végi átlagomba?

Nyíregyházi Egyetemről van szó...

2022. aug. 30. 21:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem annak idején beleszámolták az átlagomba a kreditbeszámítással elfogadott tárgyaimat. Mivel jó jegyű tárgyakat fogadtak el, ez iszonyúan felhúzta az az évi kreditátlagomat.
2022. aug. 30. 21:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor egy Opcióm van, nem hozom át a tárgyakat..
2022. aug. 30. 21:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, beleszámítanak, egyébként most kijött egy rendelet, ami ezt szabályozza.
2022. aug. 30. 21:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Melyik az a rendelet?
2022. aug. 30. 22:18
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem számít bele, én is beadtam már kreditátviteli kérelmet és sajnos nem számították hozzá. Pedig úgy meg lett volna a tanulmányi ösztöndíj :D

SZTE-s vagyok. Írja is az SZTE oldalán valahol, hogy nem számít bele a félévi átlagba és úgy kalkuláljonak a hallgatók a kurzusfelvétel során.

2022. aug. 31. 10:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
És a diplomajegybe beszámít, vagy teljesen külön kezelik? Azt nem értem, ha nem számítják be sehova, akkor miért fontos annyira az érdemjegy megadása az elismert tantárgyaknál.
2022. aug. 31. 10:28
 7/9 anonim ***** válasza:
#6: Mondom, hogy nekem beszámították az átlagba. Pontosan úgy vették, mintha az adott jeggyel levizsgáztam volna az elfogadott tárgyakból a beszámítási kérvényem elfogadásának félévében. Az indexemben is így jelentek meg az elfogadott tárgyak. De úgy látszik az #5 hozzászólásából, hogy ez egyetemfüggő.
2022. aug. 31. 12:45
 8/9 A kérdező kommentje:
5. Most keresgéltem én is és a Nyíregyházi Egyetem kreditbeszámítási kérelmén fel van tüntetve ahová be kell írni az érdemjegyet ,hogy kreditindexbe, súlyozott átlagba nem beszmítható..
2022. aug. 31. 14:03
 9/9 anonim ***** válasza:
A diplomajegybe beleszámít, meg pl BSc-n a kötelező 180kreditbe. (Nálunk, SZTE). Viszont úgy kezeli a kurzust, mintha egy előző félévben teljesítettem volna.
2022. aug. 31. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!