PTE vagy OE?
Figyelt kérdés
Melyik egyetemen jobb a Gépészmérnöknek képzés?2022. aug. 24. 20:40
A kérdező szavazást indított:
PTE
OE
9 szavazat
1/10 anonim válasza:
A "nagy tudományegyetemeken" (Pécs, Szeged, Debrecen) nincs hagyománya a mérnökképzésnek, és részben ezért ma sem jók ott a műszaki képzések. A kettő közül mindenképpen az ÓE a jobb választás.
3/10 anonim válasza:
Az OE a mérnökök büféegyeteme. Persze nem vitatom, onnan is kerülhetnek ki jó szakemberek de attól még az egyetem amit végeztek az szánalom.
4/10 Vodafonelive válasza:
Oké, ha gépészmérnökit szeretnél tanulni van esetleg olyan szakirány/specializáció, ami érdekel? Én Pécsett csináltam a BSc-MSc-jét a gépésznek. Illetve máshol is csináltam egy mérnöki mestert de az meg vicc volt.
Pécsett két szakirány van.: épületgépészet, gépszerkezet- és folyamattervező.
Óbudai Egyetem szakirányai.: CAD-CAM-CNC; fegyver- és lőszertechnikai; géptervezés; harcjármű-technikai; járműtechnika; repülőműszaki (de biztos vagyok benne, hogy nem mindegyik szakirány indul minden évben csak akkor ha van megfelelő számú jelentkező, így előfordulhat, hogy egy szakirány 1-2-3-4-5 év múlva indul)
5/10 anonim válasza:
Igazán jó gépészmérnök-képzés csak a BME-n van az országban. Az OE még tűrhető, a többi viszont sajnos sokkal-sokkal alacsonyabb szinten áll.
6/10 Vodafonelive válasza:
Kedves #5, ennek nagyon örülünk de nem ez volt a kérdező kérdése. Gondolom Te a BME-n tanultál és a feltett kérdés egyik intézményében sem végeztél gépészmérnökit, hogy releváns kommented legyen.
7/10 anonim válasza:
A Miskolci Egyetem gépészmérnóki képzése is jó, elismert. És az ÓE képzése is régi klasszikus, de az tény, hogy nem egy BME.
9/10 anonim válasza:
#6. Pedig megválaszoltam a kérdező kérdését. Az én válaszom is egyértelműen azt erősíti meg, hogy az OE a jobb választás a fenti kettő közül. Ott van az is, csak szerintem a BME-s mondatnál már nem sikerült tovább olvasnod.
10/10 anonim válasza:
#1 Azzal azért kiegészíteném, hogy Pécsen 1970 óta létezik a mérnökképzés (Pollack Mihály Műszaki Főiskola). Sokáig főiskolai szinten üzemmérnököket képeztek, mint a Kandón, a Bánkin és a Könnyűipari Főiskolán, amelyekből később az ÓE lett. Egyébként a Kandó és a Bánki is csak 1969-től működött főiskolaként, előtte középiskolák voltak. A Könnyűiparit peig 1972-ben alapították.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!