Le kéne mondanom róla? Ez teljesen reménytelen lenne így?
Sziasztok,
Bocsi, ha hosszú lesz. Lassan 2 éve nagyon nagy vágyam, hogy gyógyszerész legyek, viszont van egy kisebb bajom: 1 éve megállapították, hogy diszkalkuliás vagyok. Tudom, hogy gyógyszerészetin rengeteget kell számolni dózisokhoz például, és, hogy ha elrontom, akkor ezek emberek életébe is kerülhetnek, szóval nagy felelősség.. A kémia mindig kicsit nehezebben ment, de az alap számolásokkal úgy ahogy elboldogultam.. Különtanárhoz is jártam akkor. A nagyobb baj mindig a matek volt, de ha begyakoroltam rendesen a dolgokat, és rengeteget gyakoroltam, akkor abból is sikerült egy kettes-hármast összeszednem, szóval annyira a diszkalkuliám nem lehet durva.. (bár matekból 2x majdnem meg is buktam., viszont év végére sikerült mindig kijavítanom)Tudom, hogy emelt kémia és biosz a követelmény, de a kémiai számolásos rész alól lesz felmentésem.. Persze tudom, hogy egyetemen nem lehet majd ilyet kérni.. Illetve ennek ellenére is gyakorolgatok számolásokat. Nagyon nagyon szeretnék gyógyszerész lenni, de ez a diszesség kicsit megrémít... Szerintetek ha egyetem alatt különtanárhoz járnék esetleg, és ez mellett rengeteget gyakorolnék, akkor menne? Vagy le kéne mondanom erről? Tényleg ez minden vágyam..:/
Köszönöm előre is a válaszokat,
17l
Én angolból lettem felmentve, az iskolás évek alatt nem nagyon érdekelt, utána viszont valami átkattant bennem és elkezdtem tanulni. Lassabban ment, mint másoknak, de mostanra nem okoz nehézséget.
Tudom, hogy a matek és az angol más, de a helyzet hasonló, szerintem ne add fel. Lehet, hogy nehezebb lesz, mint másoknak, de ez nem jelenti azt, hogy nem leszel rá képes
Nem is az a legnagyobb gond, hogy "rengeteget" kell számolni, hanem hogy milyen szinten. A felvételihez emelt biosz és fizika/kémia kell, de a gyógyszerész szak tele lesz emelt matekkal (ha nem is ilyen név alatt, de lesz). Nézd csak meg a mintatantervet, a tárgyleírásokat. Ugye nem gondolod, hogy 5 éven át eléldegélsz majd azzal a gimis kémiával amit begyakorolgattál? Nagyon gondold meg.
Ha ezen a területen akarsz dolgozni, nem a gyógyszerész szak az egyetlen út, ismerek olyat aki gyógyszertári asszisztens képzést végzett el (utána pedig végül a gyógyszerész szakot is).
Szia!
Kicsit késői válasz, iden kezdtem az első evemet a Semmelweis gyógyszerészetin. Orvosi lett volna a cél, de sajnos lemaradtam róla 2 ponttal, viszont biztonságkedveert megjeloltem a gyogyszereszetit, ahova felvettek. Vegulis örültem neki, mert valamilyen szinten ez is érdekelt, meg így is doktor leszek, de nagyon elvontnak tűnt.
Számomra borzasztoan kémias, főleg hogy én a kemian hasaltam el emelt szinten, a másik a matek. Én közép matekot írtam ami eppenhogy negyes lett, itt meg kb emelt matek és emelt kémia szint van. Biosz is van, de számomra az nem nehéz, mindig ment a biosz.
En nagyon sokat sírtam eddig, és nagyon sokszor gondoltam hogy nekem ebből elegem van és otthagyom a francba, az orvosi vonzott engem vegulis nagyon, és pszichiáter szerettem volna lenni, de nekem nem lenne erőm megegyszer végig csinálni azt a két emeltet, így az a terv hogy ezt befejezem itt.
En majdnem mindig kitűnő voltam, 11. És 12.ben lett 3 negyesem, de szerintem a te kepesegeiddel esélytelen lenne sajnos, idegosszeroppanast kapnál hamar.
Nezz meg pár másik szakot, van az etkn is pl gyógytornász, dietetikus meg még sok más ami szerintem elég jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!