Van oktató az egyetemen, aki személyesen elvállal egy szakdolgozat témavezetést, majd később nem írja meg azt sem e-mailben, hogy mégsem vállal el, de nem válaszol egyetlen e-mailre sem?
Nekem is volt ilyenem. Miatta végeztem fél évvel később (szerencsére nem csúsztam, időben elmentem passzívra, mikor láttam, hogy ez nem fog menni).
Baszott válaszolni, sehol nem volt. Aztán mikor visszadobták a szakdogám, mert rossz tájékoztatót küldött a formai követelményekkel kapcsolatban, bementem és addig vertem az asztalt, amíg elő nem került. Megmondtam, hogy én ezt holtziher, hogy nem írom újra, amíg xy ide nem tolja a képét és nem talál valakit maga helyett. Levelek formájában le van nekem dokumentálva, mit művelt velem és ezt nem fogom hagyni a hétszázezres félévenkénti tandíjamért cserébe, a qrvaisten bassza meg. Na hirtelen egyből előtúrták nekem.
Tökéletesen megértem a felháborodásodat, és valóban teljesen jogos, főleg, amit a tandíjjal kapcsolatban írtál.
Ha viszont az én hallgatóm lennél, és látnám, hogy így kommunikálsz másokkal, akkor meghívnálak egy korsó sörre - akár kettőre is :D - és végigbeszélnénk pár dolgot. Főleg kérdeznék. Értem én, hogy az ocsmány, trágár beszéd mennyire divatos manapság, de ha munkahelyi vezető leszel, vagy már az is vagy, akkor a beosztottaiddal is így beszélsz? A megrendelőiddel is? Jelent neked bármit is a diploma azon kívül, hogy egy darab papír, és bizonyos munkakörök betöltésére képesít?
Nagyon jó, hogy azt hiszed, hogy minden egyetemista épp akkor kezdi a pályáját, mikor az adott szakra jár és akkor már lehet is jönni azokkal a szövegekkel, amikkel egy taknyos gyereknek jönnél.
Nem vagyok már 20 éves, nem ez volt az első szakom. Bocs, megdolgoztam azért a pénzért, amit utána tandíjra csesztem el, hogy munka mellett csináljam végig ezt az egész szart. Nem fogom tűrni, hogy cserébe valaki más ne dolgozzon utána. Magasról leszarom, kinek nem tetszik a hangnem, ott én voltam az ügyfél, én vártam a pénzemért egy szolgáltatást, amit csak így kaptam meg. Elhiszem, hogy fiatal fejjel az ember jobban bedumálja magának, hogy miért jogos és érthető, ha vele a hülyéjét járatja az egyetemi tanára, főleg ha az állam pénzén tanul "ingyen" és nem érzi ennek a súlyát, de köszönöm szépen, ebből már kinőttem.
nagyon szívesen. Amellett, hogy megértem a problémát, nekem akkor sem tetszik ez a hangnem. Bocs. Tanítottam levelezősöket is, a legidősebb tanítványom 67 éves volt. Akkor is ugyanezt mondanám, vállalom a véleményemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!