Az oktatók szeretik egyetemen, ha valaki önállóan megírja a TDK dolgozatát/szakdolgozatát/évfolyamdolgozatát egyedül és elküldi a leendő konzulensnek, így úgymond nem kell sokat foglalkozni az illetővel?
1-2 évvel? Te valami troll vagy?
Még konzulenst sem választhatsz ilyen korán, és egyáltalán: hogyan írnál szakdolgozatot olyan témából, amit nem tanultál/kutattál még? Senki nem arra kíváncsi, mit tudsz összeollózni (azt egy ötödikes is megcsinálná), önálló munka kell, amire ennyivel előbb nem is lehetsz képes.
Ne legyél nagyképű, mert hamar a popódra esel.
Egyébként meg a szakdolgozat előtt általában évfolyamdolgozato(ka)t is kell írni.
"Az oktatók szeretik egyetemen, ha valaki önállóan megírja a TDK dolgozatát/szakdolgozatát/évfolyamdolgozatát egyedül és elküldi a leendő konzulensnek, így úgymond nem kell sokat foglalkozni az illetővel?"
Mint konzulens, nem hogy nem szeretem, hanem kifejezetten mérges vagyok, ha valaki nem mutatja meg menet közben a dolgozatát. Hogy miért? Azért, mert az én nevem is rajta van a szakdolgozaton, és az én munkámat is minősíti az, amit a szakdolgozó beadott. Ha nincs konzultáció, rettenetesen félre tud menni az egész, akár stilisztikailag, akár a szakirodalom feldolgozásában vagy a saját kutatásban. Én pedig nem kívánom adni a nevemet egy szakmailag vállalhatatlan munkához.
Természetesen a szakdolgozat a hallgató saját munkája, és sokféleképpen meg lehet írni jól, de nagyon sok szempontból el lehet vele csúszni, amire a hallgatónak nem feltétlen van rálátása -- nem is kell, hogy legyen --, a konzulensnek azonban igen. Tapasztalataim szerint a legtöbb probléma éppen az ilyen, konzultáció nélküli szakdolgozatokkal van.
Azoknak akik azon vitatkoznak, hogy ki talalja ki a temat:
Pecsre jar egy ismerosom nekik pl sajat kutfobol kell temat szerezniuk, de mashol pl nalunk is (allatorvosi) vannak elore meghirdetett szakdoga/ tdk temak. Elvileg ha a hallgatonak nem szimpatikus egyik se es kitalal vmi sajatot es elfogadtatja egy temavezetovel az is jatszik, pl debrecenbe jaro baratom is ezt csinalta, de a lenyeg hogy van ilyen is meg olyan is
Kerdezonek:
Nem tudom milyen temaban irnal de pl nalunk sok az olyan tema ami laborban kiserletezgetos ott ertelem szeruen egyaltalan nem jatszik az onallo munka, rugnanak is ki paros labbal ha vki egyedul be menne es lotykolne mindent ossze vissza...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!