Ez tényleg nem szokás az ELTE-n?
Figyelt kérdés
Nézegettem diplomaosztós képeket, és nem igazán láttam, hogy viselt volna bárki is talárt. Ez egyáltalán nem divat az ELTE-n vagy csak bizonyos karokon nem? Mert szerintem nagyon jól néz ki.2022. júl. 31. 10:25
2/7 anonim válasza:
Nemcsak hogy nem divat, de kifejezetten meg volt tiltva :D Bölcsészkaron legalábbis, a diplomaosztó meghívó e-mailbe külön alá volt húzva, hogy nem lehet talárt viselni. Kesztyű viszont kellett idén, amit korábbi évek fotóin nem nagyon láttam.
3/7 anonim válasza:
ELTE PPK-n sem szokás. Szerintem nincs ezzel probléma. Hidd el, amikor 35 fokban folyik rólad a víz júliusban, akkor az utolsó dolog, ami még hiányzik, az egy talár.
4/7 anonim válasza:
Amúgy én mostanában csak orvosi és jogi karokon láttam talárt. Aztán lehet, hogy máshol is van, de az ismerőseim között más szakok diplomaosztóján (több különböző egyetemen) nem kellett.
5/7 anonim válasza:
Nálunk ELTE jogon nincs szervezve talárbérlés, vagy bármilyen egységes ruha, így aztán aki nem akar talárt, az nem kölcsönöz, mindenki abban van, amiben szeretne. Azt nem tudom, hogy tiltva van-e, mindenesetre is párszor már láttam nemrég, így talán tiltva nincs, de lehet csak páran úgy állnak hozzá, hogy nekik már többé nem mondhat meg az egyetem semmit :D
6/7 anonim válasza:
2. Egyébként az ELTE-n miért van tiltva a BTK-n? Ezt nem indokolták meg az e-mailben?
7/7 anonim válasza:
Nem indokolták meg.
Mindenki valamilyen szokványos alkalmi ruhában volt, így volt egységes tulajdonképpen. Valahol jó döntésnek tartom, hogy vagy mindenkinek biztosítsanak talárt, vagy senkin ne legyen, mert az viszont idétlenül néz ki ha csak elszórtan pár ember puccol benne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!