Felvettek lótenyésztőire, de kezdem bánni, mi a fenét csináljak?
Van egy biztos tudasom, 8 evig lovagoltam, de mar 7 eve nem ultem lovon, sose versenyeztem, nincs sok penzem, ugy erzem hiba volt hogy erre a szakra jelentkeztem.
Elkezdjem egyaltalan? Van ertelme? Egy egyetemet mar ott hagytam ezelott 3 eve, es fogalmam sincs mit akarok meg hogy… ketsegbe estem megint, abszolut nem akarok feleslegesen tanulni 4 evet, es felek a szaktarsaim is kineznek maguk kozul majd…
#1: Ez téves válasz. Aki a központi felvételi rendszerben jelentkezik valahova, s felveszik a rendes felvételi eljárásban, az nem jelentkezhet a pótfelvételin sehova. Nem engedi a rendszer. A Tanulmányi Osztály semmit nem tehet. Csak jövőre jelentkezhet újra valahova máshova.
A kérdezőnek pedig mérlegelnie kellene, hogy esetleg nem tudná-e a lótenyésztői szakmát megszeretni, szívesen művelni. Afelől ne aggódjon, hogy nem tud lovagolni: szinte biztos vagyok benne, hogy jócskán lesz olyan csoporttársa, aki soha életében nem ült még lovon. Nem fog tehát nagyon kilógni a sorból, s a gyakorlatokon mindent megtanulhat. Hosszú távban kell inkább gondolkodni, hogy szeretné-e ezt a szakmát csinálni. Egyébként ha beiratkozik, a képzés első félévének végén minden különösebb következmény nélkül otthagyhatja, ha nem tetszene neki, s februárban beadhatja a jelentkezést máshova. Ilyenkor nem jelentkezik visszafizetési kötelezettség. Szóval sokat nem veszít, ha belekóstol.
Utolso koszonom, nem is tudtam hogy az elso felevet nem kell visszateriteni.
Tavaly mar megtettem hogy nem iratkoztam be oda ahova felvettek, kedves elso, csak wzt nem akartam ujra.
Masodik: voltam en katona, azt is otthagytam, eleg volt egyszer
#5: Ha ilyen valóban előfordult valahol, az jogellenes volt. Az egyetemnek egyszerűen nincs joga semmissé tenni egy sikeres felvételt, még a hallgató kérésére sem.
Egyébként pedig ha valaki nem tervez mesterképzést vagy másoddiplomát, akkor nem számít, hogy elveszít egy államilag támogatott félévet a 12-ből. Egy alapképzésre úgyis bőven marad elég államilag támogatott féléve. Lényeg, hogy nem kell visszafizetnie az egyetlen őszi félévet, ha úgy dönt, hogy abbahagyja. Sőt: ha egy éven belül beiratkozik valahova máshova, akkor még úgy sem, hogyha később hagyja abba.
Apu eltart? Nem eppen. Dolgozok. Nem tudom amugy miert tartana el apam, azert mert nem tudom hova menjek tovabb? Valaki magyarazza meg az osszefuggest mert tenyleg nem tudom osszerakni
Katonasdi es rendorosdi hulyeseggel hagyjatok mar, nem leszek megegyszer kozszolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!