Milyen érdeklődési területtel ajánlott jogász szakra menni?
Jogi esetleg?
Ha a középiskolai tárgyakra vagy kíváncsi, akkor annyit lehet erre mondani, hogy pl. ne természettudományos érdeklődéssel menj oda, mert olyan dolgokkal nem nagyon fogsz ott találkozni. Biztos jönnek majd azok, akik azt mondják, hogy ha érdekel a töri/humán tárgyak... Engem is érdekeltek ezek, mégsem éreztem semmi késztetést, hogy jogra menjek, és nagyon nem bánom. Attól még, hogy ezek az elsődleges felvételi tárgyak, még nem sok köze lesz a középiskolai töri anyagnak a jogász szakon tanultakhoz.
Akkor menj jogra, ha az érdekel. Tök más szakra jártam, de abban biztos vagyok, hogy a legtöbb képzést marha rossz úgy elvégezni, hogy nem igazán érdekel, csak valami középiskolai fellángolás miatt kötöttél ki ott. Úgyhogy ne azon gondolkozz, hogy szereted-e eléggé a törit a jogász szakhoz, hanem azon, hogy lesz-e kedved ezt a munkát végezni, és megtanulni azt az ezzel kapcsolatos, hatalmas anyagot, amit az egyetemen elvárnak. Sejtem, hogy pont az a célod ezzel a kérdéssel, hogy erre választ kapj, de rengeteg kérdésnél írtak már egyéb véleményeket a szakról, amik valóban hasznosak lehetnek a számodra.
Szia ! Én nagyon szerettem a törit illetve a többi humán dolgot középiskolába.
Végül én közgazdász lettem.
Soha nem voltam jó matekból, de itt muszáj volt matekoznom és jó is voltam belőle már egyetemen.
Én azóta nem nagyon hiszek a humán - reál dologban . Szerintem az ember ha akar valamit megfogja csinálni . Ezt azért tartom fontosnak , mert lehetsz te a számok a logika embere , de lehet nem szeretnél mérnök lenni és inkább mennél valamilyen “ humán “ irányba, persze ez fordítva is lehet. Én kicsit korlátoltnak tartom ezt a egy csoportba tartozhatsz dolgot . Vannak külföldi barátaim akiknek meséltem , hogy humán és reál alapján választanak az emberek sok esetben és ők megdöbbentek ezen.
Én is jogra mentem volna . Szerintem jól gondold meg . Nekem nagy álmom volt a jog, az amerikai rendszer nagyon tetszik a mai napig , de nekem a magyar nem tetszett. Néztem videókat , de számomra unalmasak voltak a tárgyalások egyhangúak stb. Tehát én azt mondom ne a tárgyak alapján válassz , mert közgázon is voltak töris tárgyak szóval annyira nem mérvadó. Eltudsz menni előadásokra , szabadon lehet látogatni a legtöbbet . Szerintem az alapján már lehet dönteni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!