Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen érdeklődési területtel...

Milyen érdeklődési területtel ajánlott jogász szakra menni?

Figyelt kérdés

2022. júl. 25. 17:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Mondjuk jog?
2022. júl. 25. 17:49
 2/11 anonim ***** válasza:
4%
Az egyik volt osztálytársam jogász akart lenni, ezért vendéglátós suliba jött tanulni. Logic. XDDD
2022. júl. 25. 18:01
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Jogi esetleg?

Ha a középiskolai tárgyakra vagy kíváncsi, akkor annyit lehet erre mondani, hogy pl. ne természettudományos érdeklődéssel menj oda, mert olyan dolgokkal nem nagyon fogsz ott találkozni. Biztos jönnek majd azok, akik azt mondják, hogy ha érdekel a töri/humán tárgyak... Engem is érdekeltek ezek, mégsem éreztem semmi késztetést, hogy jogra menjek, és nagyon nem bánom. Attól még, hogy ezek az elsődleges felvételi tárgyak, még nem sok köze lesz a középiskolai töri anyagnak a jogász szakon tanultakhoz.

Akkor menj jogra, ha az érdekel. Tök más szakra jártam, de abban biztos vagyok, hogy a legtöbb képzést marha rossz úgy elvégezni, hogy nem igazán érdekel, csak valami középiskolai fellángolás miatt kötöttél ki ott. Úgyhogy ne azon gondolkozz, hogy szereted-e eléggé a törit a jogász szakhoz, hanem azon, hogy lesz-e kedved ezt a munkát végezni, és megtanulni azt az ezzel kapcsolatos, hatalmas anyagot, amit az egyetemen elvárnak. Sejtem, hogy pont az a célod ezzel a kérdéssel, hogy erre választ kapj, de rengeteg kérdésnél írtak már egyéb véleményeket a szakról, amik valóban hasznosak lehetnek a számodra.

2022. júl. 25. 18:05
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Maximálisan egyetértek a hármas válaszolóval. Alapvetően jogászként semmilyen középiskolai tantárgy nem fog visszatérni. Nem fogják kérdezni tőled, hogy mit gondolt József Attila az XY. versében, sem azt, hogy sorold fel a királyokat Szent Istvántól, de ugye a felvételi tárgy a töri, magyar, és amúgy a nyelv. Lehet, hogy első évben próbálják nyomorgatni a hallgatókat római joggal, de amúgy ott csak a leggyengébbek esnek ki, az "igazi" jogi tárgyakon szokott kiesni a többség. Fogalmazni, beszélni jól illik tudni, kell tudni helyesen írni, de ez szerintem olyan alapvető dolog, ami mindenkinek kellene, hogy jól menjen, függetlenül attól, hogy mi akar lenni. Nincs olyan középiskolai tárgy, ami a joghoz akár lazán kötődne. A jogról, jogi munkáról döntsd el, hogy érdekel-e, viszont ne a jól felépített amerikai filmeket nézd meg erről, mert azért a valóságban a hazai (és kontinentális) jogban nincsenek ilyen látványos ügyvédi munkák meg perbeszédek.
2022. júl. 25. 19:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem gyerekként a gyermekek jogairól szóló könyv volt a kedvencem, nagyon izgalmasnak találtam. A bűnügyi gyilkolós műsorokat is szeretem, mindig el mondják, hány évet kap érte, miért , stb. Szerintem ilyesmi érdeklődéssel érdemes lehet, ha humán beállítottságú vagy. Nem lett belőlem jogász, inkább természettudományra mentem, mert nagyon reálos vagyok.
2022. júl. 25. 19:55
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. Igen elsősorban itt a középiskolai tantárgyak és a jogász szakkal történő tanulnivalók közötti átfedésekre gondoltam.
2022. júl. 25. 19:57
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia ! Én nagyon szerettem a törit illetve a többi humán dolgot középiskolába.

Végül én közgazdász lettem.

Soha nem voltam jó matekból, de itt muszáj volt matekoznom és jó is voltam belőle már egyetemen.

Én azóta nem nagyon hiszek a humán - reál dologban . Szerintem az ember ha akar valamit megfogja csinálni . Ezt azért tartom fontosnak , mert lehetsz te a számok a logika embere , de lehet nem szeretnél mérnök lenni és inkább mennél valamilyen “ humán “ irányba, persze ez fordítva is lehet. Én kicsit korlátoltnak tartom ezt a egy csoportba tartozhatsz dolgot . Vannak külföldi barátaim akiknek meséltem , hogy humán és reál alapján választanak az emberek sok esetben és ők megdöbbentek ezen.

Én is jogra mentem volna . Szerintem jól gondold meg . Nekem nagy álmom volt a jog, az amerikai rendszer nagyon tetszik a mai napig , de nekem a magyar nem tetszett. Néztem videókat , de számomra unalmasak voltak a tárgyalások egyhangúak stb. Tehát én azt mondom ne a tárgyak alapján válassz , mert közgázon is voltak töris tárgyak szóval annyira nem mérvadó. Eltudsz menni előadásokra , szabadon lehet látogatni a legtöbbet . Szerintem az alapján már lehet dönteni

2022. júl. 25. 20:39
 8/11 A kérdező kommentje:
#3 Azért is filózok ezen mert engem inkább a nemzetközi jogi illetve a büntetőjogi rész érdekelne. Ezért gondolkozok a nemzetközi tanulmányok szakon, viszont ott sokan írták hogy nem igazán mélyednek el a nemzetközi jogi részben és ezért ajánlották inkább a jogot.
2022. júl. 27. 08:53
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Igazából tudtommal a nemzetközi tanulmányok szak nem ad érdemben mélyebb ismereteket a joghoz képest, amit ne tudnál bepótolni szükség esetén, ellenben ugyanez már fordítva nem igaz. Emellett, azzal csak egy szűk munkapiacon tudsz elhelyezkedni, nekem minden ismerősöm végül pályamódosító lett, mert nem tudott ezzel a diplomával elhelyezkedni. A jog jobban megéri. Lehet, hogy most így gondolod, de sokan változtatják amúgy meg az érdeklődési körüket az egyetemi évek alatt meg után, viszont ha nem is akarnál pl. büntetőjoggal foglalkozni, attól még mindig lehetsz polgári joggal foglalkozó jogász, stb.. Viszont, sokkal melósabb a jog.
2022. júl. 27. 21:51
 10/11 A kérdező kommentje:
Én is azt olvastam hogy a NT csak kiegészítő diplomának jó vagy egy jogi vagy valamilyen gazdasági diploma mellé.
2022. júl. 27. 23:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!