Szülők, ti megpróbálnátok ugrani egy évet?
A fiam most volt ötödikes, iskolát fog váltani ősztől. Amikor bementünk ismerkedni, az igazgató felajánlotta, hogy legyen inkább hetedikes, ugorjon egy évet. Ehhez le kellene tennie aug. végén az osztályozóvizsgákat az 5 fő tárgyból. Annyira meglepődtem, amikor ezt felajánlotta, hogy nem mondtam nemet.
Tegnap kezdtünk el tanulni rá. Most, hogy átlátom, mennyi a követelmény, elbizonytalanodtam. Akárhogy próbáljuk aug. végéig beosztani, egy tantárggyal végeznénk, ha tényleg lelkiismeretesen mindent végigvennénk. Küldtek segédanyagként feladatsorokat is. Arra gondoltam, hogy csak azokat töltjük ki és tanulja meg, de úgy nem tanuljuk végig az egész anyagot, csak részinformációi lesznek az egészről, ami ki tudja elég lesz-e a vizsgán. Nem akarom vizsgázni küldeni felkészületlenül.
A másik meg, hogy sajnálom is, mert most a pihenésnek lenne az ideje, amikor játszik, és nem akarom elrontani a nyarát.
Mellette pedig iszonyat csábító, hogy egy egész évet ugorhatna. Az igazgató azért is mondta, hogy legyen inkább hetedikes, mert abban az osztályban jobban el tudja képzelni.
Egyszerűen nem tudom, mit tegyek. Már ott voltam, hogy írok az iskolának, hogy bocs, de nem tudjuk ezt vállalni. Tényleg rengeteg anyag, egy hónap nem elég rá, úgy, hogy közben még táborozni és pár napra nyaralni is megy. Közben meg iszonyatosan sajnálnám az elúszó lehetőséget, mert ilyet mégsem kap mindig az ember.
Szülők, ti mit tennétek?
(Értelmes, szidás, hibáztatás és személyeskedés nélküli válaszokat kérek!)
Ne haragudj, de én ilyenről soha nem hallottam.
Nem szeretek megbélyegezni senkit, így nem fogok kamukérdést kiáltani, lehet csak én nem hallottam még erről, de ez számomra furcsa, hogy ilyen létezik. Szürreális.
Tisztában vagyok azzal, hogy amit a suliban tanulnak azzal az életben nincs előrébb, de ugyanakkor nagyon fontos, hogy kellően megérjen ehhez pedig fontos a 8 osztály. Szóval ha létezne is ilyen biztos, hogy nem mennék bele. De ne haragudj, vannak fenntartásaim a kérdésed igazságtartalmát illetőleg.
Egyetemistaként én örülök annak, hogy 2 évet másik szakon voltam így a mostani szakomon sokkal érettebb vagyok a társaimanál és így jobban tudok teljesíteni.
A gyerek gyerekként szórakozzon, játszon, csináljon amit akar. Majd egyetemen lesz a világ közepe a tanulás, addig nem kell olyan véresen komolyan venni. Meg ha ugrana, akkor egy csomó helyzetbe ő fiatalabb és valószínűleg érettlenebbként kerülne, ami nem túl jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!