Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyéni tanrendről illetve...

Egyéni tanrendről illetve magántanulói jogviszonyról vélemény? Most középiskolás vagyok, nincs szakmai gyakorlat. Mikor kell beadni a kérelmet? Lehet esetleg évközben is? Vannak betegségeim, de nem súlyosak. Így a magam ütemében haladnék.

Figyelt kérdés
Esetleg csinálok egy noname instagram oldalt, és ott is tudunk beszélni akinek van tapasztalata. Előre is köszi a válaszokat. Ez lesz a 4. évem a középsuliban, és még lesz majd 1.

2022. júl. 22. 13:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Mivel nagykorú vagy, nem kell már szülői engedély ("Nagykorú és cselekvőképes tanuló esetén e törvénynek a szülő jogaira és kötelességeire vonatkozó rendelkezéseit nem kell alkalmazni."). Viszont, ha még nem fejezted be a gimit, szerintem jobb lenne esti tagozatra felnőttek közé átmenni. Akkor amellett annyit dolgozol, amennyit akarsz, és bejárhatsz probléma nélkül órákra, ha meg kellene magántanár, akkor még mindig tudsz fogadni. A link szerint bárki lehet magántanuló, az igazgatóval kellene mindent megbeszélni. Viszont, erre orvosi szakvéleményt csak úgy aligha kapsz. Mindkettő népbetegség, amivel lehet tanulni és dolgozni egyaránt. Effektív gerincferdülés és allergia miatt én is tartós betegnek számítottam, ezt az igazolást elég jól osztogatják, de ettől még nem lettem magántanuló. Betegség miatt az szokott magántanuló lenni, aki tartós kórházi kezelésben van, vagy annyira legyengült, hogy nem tud iskolába járni, és tudom milyen az IR, de ez egyáltalán nem befolyásolja a munkaképességed és tanulási képességed, a reflux meg elhiszem, hogy kellemetlen, de ettől még mindent tudsz csinálni, ezek nem befolyásolják az iskolába járás lehetőségét. Persze, magántanuló bárki lehet elvileg, de ha az igazgató orvosi szakvéleményt fog kérni, akkor kb. kizárt dolog, hogy erre kapj. "A szülő, nagykorú tanuló esetén a tanuló a kérelmet a tanévet megelőző június 15-éig nyújthatja be a felmentést engedélyező szervhez. Ezen időpontot követően csak abban az esetben nyújtható be kérelem, ha a tankötelezettség iskolába járással történő teljesítését megakadályozó körülmény merül fel." (Köznevelési törvény) A továbbiakban szerintem az igazgatót keresd majd mindennel, és vele tudod megbeszélni, hogy mit hogyan intézz.
2022. júl. 23. 11:43
 12/13 A kérdező kommentje:
Mindenképp felkeresem majd, 3+2 éves az iskola, most lenne a +2 (igazából tavaly, csak sajnos betegség miatt halasztottam egy évet, mert orvostól orvosig járkáltunk szeptembertől.) Anyumék is estin tették le, de ők nem szeretnék, hogy estizzek.)
2022. júl. 23. 18:23
 13/13 A kérdező kommentje:
Az egyéni tanrend egy járhatóbb út számomra
2022. júl. 23. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!