A Corvinuson az átalakítás óta mennyire érezhető a Fideszes befolyás?
Úgy olvastam, hogy régen még 2010 környékén ez az egyetem volt az európai liberális gazdaság képviselője a hazánkban.
Na de azóta külön alapítványú támogatásúvá vált, hogy "na akkor most ez már az államtól teljesen függetlenül fog működni" címszóval, amikor valójában pont így került az egész a kormány kezébe csak nem nyílvánosan... Aztán most az utóbbi évben egy újabb átalakításon ment keresztül a Corvinus, ami sokak szerint szintén a kormány érdekeit szolgálja.
Aki oda jár, vagy több, hitelesebb információval rendelkezik az tudna nekem mesélni ezeknek a változásoknak a politikai vonatkozásairól?
Illetve így az átalakítások után egy kormánykritikus, liberális embernek nem érdemes oda járnia?
Szia! Nem igazán érződik, az viszont érződik hogy nagyobb lett a verseny az ösztöndíjért, így jobban tanulnak a diákok. Összesegeben már ezért megerte az alapítványi modellre való átállás. De sok más előnye is van.
Kormánykritikusként is jöhetsz persze.
Én előtte BME-re jártam, de én utáltam azokat a tanárokat akik politizálták. Főleg akik a libsi-balos politikát nyomták, és ők voltak nagyon nagy többségben. Corvinuson is szerintem amúgy többen vannak ellenzekiek mint kormánypártiak.
Minden egyetemen politizálni fognak jobb, bal, liberális és konzervatívtól van szó.
Nekem már középiskolában tolták, hogy Gyurcsány ilyen volt meg a közoktatási és a szakképzést is hitelre kellene tanulni. Nincs menekvés ettől.
Jah persze, hát el is felejtettem... Meg van kötve a kezetek, nem írhatjátok meg, hogy valójában mi zajlik az egyetemen a kommunikációs törvény miatt: "Az Egyetem hírnevét és gazdasági érdekeit, stratégiáját és működését érintő kérdésekben, valamint az Egyetemet érintő szakpolitikával, finanszírozással kapcsolatban kizárólag az elnök, a rektor és a kancellár a Kommunikáció támogatásával jogosult nyilatkozni. "
Szóval igazából beállítják kívülről, hogy fuu hát ez a legerősebb gazdaságtudományi egyetem az országban, aztán ki tudja mi történik belülről... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!