Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » EKKE-TTK vagy SZTE-TTK?

EKKE-TTK vagy SZTE-TTK?

Figyelt kérdés

Őszintén nem volt más ötletem ezért ugyanazt a szakot jelöltem meg 2 helyen is. Földrajz-történelem szakra jelentkeztem. Vannak már ismerkedős csoportok a facebookon, ahol sorra írják ki hogy ki hogy ki hova jelentkezett, de mintha az Eszterházyba alig jelentkeztek volna, plusz egyre több helyen hallom hogy oda nem éri meg, de konkrétumot nem hallottam hogy miért nem. Nekem az EKKE-TTK van az első helyen, de ez most elbizonytalanított. Kinek mi a véleménye akik már ott vannak/voltak? Mindkét egyetemről szívesen látnék véleményeket, pozitívat, negatívat egyaránt.

Ui: Kérem kíméljenek meg az ilyenektől hogy:

-Minek jelöltél meg 2 helyre is ugyanazt, ez mekkora hülyeség stb.

-Minek mész tanárnak, nem éri meg mert nincs annyi pénz benne stb.

-Meg a hasonló nem ide illő válaszoktól.

#egyetem #tanulás #SZTE #TTK #Ekke #Földrajz, történelem
2022. júl. 2. 01:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
94%
Szegeden nagyon családias a földrajz és a történelem is. Mindenki ismer mindenkit az első évestől kezdve a doktoranduszokig. Ami hasznos, ha van valami kérdésed vagy segítség kell. A másik pozitívum, hogy a bölcsésztudományi épületbe rakták be a földrajzot is, ezért egyetlen épületben van szinte minden. Ez az épület mellett meg az egyetem könyvtára van, ahol nagyon jó tanulni :)
2022. júl. 3. 00:05
 12/21 anonim ***** válasza:
53%

Én mondjuk igyekszem visszakerülni, de lehet jövőre lesz ebből. Az biztos, hogy szerettem mindig is ott lenni.

Azért a földrajzosoktól már termet is vettek el. Lehet mert alig jelentkezik valaki? A 100 fölötti BSc jelentkezőknek már nyoma sincs.

Mondjuk a segítőkészséget kissé kérdőre vonom, mert ha nem vagyok ismerős vagy valaki ismerőse, akkor a hiányzó 2 záróvizsga tételt sem kapod meg sőt akinek megvan le is tagadja, hogy megvan neki.

Persze lehetne sorolni a példákat, de mindent összevetve jó hely.

2022. júl. 3. 00:24
 13/21 A kérdező kommentje:
#12 te ezt most melyik egyetemre mondod?
2022. júl. 3. 00:27
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

SZTE

Én amúgy csak ajánlani tudom. Ha szorgalmas vagy, akkor szeretni fognak és sok lehetőség van. A tanárok egy két kivétellel korrektek.

A város sem rossz, de nekem pl. Budapesthez képest olyan mintha bármely más vidéki városban lennék.

A kolikat annyira nem ajánlom. Két kivétellel lepukkant, idejemúlt borzalmak, ahol a magánélet még lehetőségként sincs meg.

2022. júl. 3. 00:31
 15/21 anonim ***** válasza:
Naaa kérdező végül mit választottál?
2022. júl. 10. 10:32
 16/21 anonim ***** válasza:

Az SZTE s.r.

Arrogáns a tanári kar 90%-a. Értéktelen diplomás ad a munkaerőpiacra.

2022. júl. 29. 21:29
 17/21 anonim ***** válasza:
Oh egy kibukott kisdiák :) fura, nekünk, akik el is végeztük van helyünk a munkaerő piacon
2022. júl. 29. 21:34
 18/21 anonim ***** válasza:

Na mesélj?

Városfejlesztési ügyintéző vagy vagy egyéb ügyintéző 165 nettóért?

Esetleg csókos vagy és bekerültél a minisztériumba Pesten? :D

Vagy tanár 140 nettóért?

2022. júl. 29. 21:38
 19/21 anonim ***** válasza:

Elvégeztem egyébként. Mondjuk büszkék lehettek a 27 BSc és 5 fő MSc felvettekre. Bár volt aki, már 3 éve is sírt, hogy kihal a magyar képzés. Na de nem is kár, hiszem Timi is elszólta már magát korábban, hogy a sok kazah, indiai meg egyébben van a nagy pénz nektek.

Bár ilyen számok mellett, amit a magyar képzés produkál érdemes átgondolni a dolgokat.

2022. júl. 29. 21:42
 20/21 anonim ***** válasza:
Én speciel laborvezető vagyok (jah és nem a közszférában dolgozom, így a fizum is magas), férjem geoinformatikus, mivel elég kevesen vannak a pályán, elég jól keres
2022. júl. 29. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!