Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg 400 pont kell az...

Tényleg 400 pont kell az állami ösztöndíjas egyetemi szakokra?

Figyelt kérdés
Ezt nem teljesen értem. Azt olvastam, hogy az állami ösztöndíjas helyekre államilag meg van határozva a 400-as ponthatár, de akkor miért vannak olyan állami szakok, ahova csak pl 350 pont kell?

2022. jún. 28. 01:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Minden évben kitesznek egy listát, hogy a népszerű szakokra mennyi lehet a minimális ponthatár az ösztöndíjhoz (pszichológia, orvosi, HR, nemzetközi tanulmányok etc), ez nagyon nem az összes.

Én pl szülésznőinél 280-as alsó ponthatárral jelentkeztem ösztöndíjas képzésre.

2022. jún. 30. 20:58
 12/13 anonim ***** válasza:

10-es

Total igazad van. Egyik jovobeni csoporttarsamnak tobb pontja lett a C1 komplex nyelvvizsga miatt ugy, hogy az az erettsegije, ami eleve a szakhoz kell rosszabb lett mint nekem ugy 15 százalékkal...

2022. jún. 30. 21:02
 13/13 anonim ***** válasza:
10. És 11. a méltányossági pontokról pedig ne is beszéljünk… vicc kategória. Egyébként ne busulj ha nem kerulnel be allamira, meg kell húzni az elso évet és atvesznek. Én is így csináltam.
2023. aug. 5. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!