Tényleg 400 pont kell az állami ösztöndíjas egyetemi szakokra?
Figyelt kérdés
Ezt nem teljesen értem. Azt olvastam, hogy az állami ösztöndíjas helyekre államilag meg van határozva a 400-as ponthatár, de akkor miért vannak olyan állami szakok, ahova csak pl 350 pont kell?2022. jún. 28. 01:04
1/13 anonim válasza:
Pár gazdasági szakra van meghatározva a 400 pont.
Pl: gazdálkodási és menedzsment, számvitel, marketing... ezeknél muszáj elérni a 400-at, hogy államira tudj menni.
2/13 anonim válasza:
Oda kell az alacsonyabb pont, ahová kevés a jelentkező.
3/13 A kérdező kommentje:
jaa értem, azt hittem mindenhova 400+ fog kelleni... köszönöm! :)
2022. jún. 28. 01:15
5/13 anonim válasza:
Van olyan szak, ahova 300 pont alatt bejutsz államin
6/13 anonim válasza:
A szakok egy részénél államilag van meghatározva a minimum ponthatár. A többinél 280.
7/13 anonim válasza:
Gyere mérnökire, 300 al is felvesznek, kell a pénz az egyetemnek aztán majd kihullasz 🤣
8/13 anonim válasza:
Egyben a mérnökin is meg kellene emelni 400 pontra, hogy ne huljanak mint a legyek 1, 2 félévben.
9/13 anonim válasza:
Kellene igen, de mint írtam kell a pénz
10/13 anonim válasza:
#9: Nekem az az egykori csoporttársam, aki közülünk a legalacsonyabb pontszámmal jutott be, végigcsinálta (igaz, egy év csúszással), míg mások kihullottak. S egyébként is a jelenlegi felvételi rendszerben olyan dolgokból lehet rengeteg pontot szerezni, amelyeknek az adott szakhoz semmi köze (pl. felsőfokú nyelvvizsga vagy biológia érettségi a villamosmérnökihez). Úgyhogy a pontszám alapján történő előzetes szűrés két okból sem ideális. Egyébként is egy felnőtt embernek már magának kell eldöntenie, mire vállalkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!