Ha egyetemen átraknak fizetősre, akkor mikori díjat kell fizetni?
Figyelt kérdés
Mikor felvettek és bejelentkeztem az egyetemre akkor kb 300e-rel kevesebb volt a képzés díja. Utána pár év múlva emeltek. Utolsó előtti félévemben valószínű nem lesz meg az átlagom ahhoz h 2 félév 3,5 fölött legyen. Ha átraknak azt kell fizetnem, amikor felvettek vagy ami azóta lett az ár?2022. jún. 25. 08:11
2/5 anonim válasza:
Amire a szerződést aláírtad. Mert aláírtad
3/5 A kérdező kommentje:
Nekem is ez a logikus. Csak ez az átlagemelés is időközben jött be :/ Mikor még felvettek, akkor jóval alacsonyabb volt
2022. jún. 25. 09:33
4/5 anonim válasza:
Amúgy ha átraknak fizetősre, mert utolsó előtti félévben, nem tudtad teljesíteni az átlagot, akkor 1 félévet kell fizetned.
Meg nem tudom melyik egyetemen vagy, vagy ott mik a szabályok, de nálunk pl lehet kérni csökkentést. Azt meg kb kérdés nélkül meg is adják. Van egy táblázat és az alapján kalkulálnak. Szóval lehet annyit se kell fizetned, mint amennyit alapból kellene. Nálunk pl egy 5tárgyas átlagos félévre 70ezerrel is kevesebbet fizethetsz. Ha csak 1-2 tárgyad van, akkor még nagyobb lehet a csökkentés mértéke. Majd ennek is nézzél utána. Meg hogy nálatok az "átraknak" az mire vonatkozik.
Mert nálunk át kell magad kérni fizetősre, ha nem teszed, akkor a jogviszonyod szüntetik meg és nem átraknak fizetősre.
5/5 A kérdező kommentje:
Sajnos tegnap nem volt TO, így nem tudtam megkérdezni, de jövő héten megyek. Az utolsó még gyakorlati félév is “csak” ráadásul.
2022. jún. 25. 10:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!