Ez így idegen nyelv szempontból nem lenne megfelelő?
Sziasztok.
Bocsánat, ha buta lesz a kérdésem. Jövőre érettségizek. Konduktornak szeretnék tanulni. Megnéztem a felvételi követelményeket..
Biológia,magyar, történelem, angol és német érettségim lesz. (matekból felmentésem van) Viszont itt azt írják, hogy “egy idegen nyelv”. Akkor kettő nem lenne érvényes?:
Ez a német-angol pedagógusi dolog akár még jó is lenne:) Németből már van egy emeltem előrehozottan..
Szociálpedagógiaira viszont jók lennének az érettségi tárgyaim? Mert azt írja, hogy kettőt kell választani a felsoroltak közül.. Nekem az lenne magyar, töri, illetve egy idegen nyelv, az meg a német, meg ugye az angol.. szóval mégsem csak egy..
Buta kérdés, de ha valahova jelentkezek, akkor oda mind az 5 tárgyamnak meg kell felelnie? Mármint ha nekem biosz érettségim is lesz, de ide nem írják, hogy kéne a biosz, akkor ettől függetlenül bekerülhetek?
#11: igen, tudom, hogy a szociálpedagógia más, de gondoltam hátha érdekli a kérdezőt.
#12: úgy látom, még mindig nem érted ezt. A hármas válaszomban azt hittem, érthetően leírtam, hogy mindenkinek csak két felvételi tárgya van. Nem öt. Ötből érettségizel, abból jön ki az érettségi átlag (max. 100 pont), de az érettségi pontok a két felvételi tárgyból lesznek (max. 200 pont). Azért van ott, hogy "az alábbi érettségi vizsgák közül kettőt kell választani". Duplázás esetén pedig csak ebből a kettőből jön össze max. 400 pont.
Magyarul a magyar-töri-idegen nyelv hármasból bármelyik kettő jó neked. Egyedül annyi, hogy nem viheted a két nyelvet egyszerre, de mehetsz pl. magyar-némettel vagy töri-angollal is. Úgyis automatikusan úgy számolnak, ahogy a legjobban kijössz a helyzetből.
Olvasd át még egyszer a pontszámításos tájékoztatót, amit küldtem.
huh, szuper. Most már minden világos:)
köszönöm szépen mindenkinek!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!